BSO Aanloop

In het verrijkingslokaal van de Aanloop is de buitenschoolse opvang groep, de Lachplaneet gevestigd . Deze huiselijk ingerichte ruimte  biedt plaats aan 20 kinderen van 4 – 12 jaar. Voor het buitenspelen wordt gebruik gemaakt van het grote schoolplein. Ook het gymlokaal is een ruimte die door de buitenschoolse opvang gebruikt wordt en waar de kinderen zich naar hartelust uit kunnen leven.

Naast het hebben van professionele en vaste leidsters op de groepen, is het ook belangrijk dat zij lief en ervaren zijn.
Wij werken zoveel mogelijk met vaste medewerkers op de groepen. Zowel ouders als kinderen hebben hiermee een bekend gezicht en een vast aanspreekpunt.

Dat is niet alleen gemakkelijk voor de ouders. U hoeft immers maar naar 1 locatie om uw kinderen te brengen en weer op te halen. Ook voor broertjes en zusjes is het erg fijn op bij elkaar in dezelfde groep of op dezelfde locatie te zijn. Kinderen kunnen op deze manier veel van elkaar leren en zo kan bv. de grote broer zijn kleine zusje even gedag zeggen als hij uit school is gekomen.

Buitenspelen is niet alleen gezond, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. In de ruime aangrenzende tuin, kunnen kinderen fijn samen in de zandbak spelen, fietsen, op het klimrek spelen, voetballen op het veldje, enz. We stimuleren de kinderen dagelijks buiten te spelen.

Door de korte lijnen tussen de teamleden gaat belangrijke informatie niet verloren. Zo kan in overleg met de ouders een warme overdracht plaatsvinden wanneer kinderen van het kinderdagverblijf naar de basisschool over gaan. De leerkracht heeft hierdoor direct een goed beeld van het ontwikkelingsniveau van kinderen bij de start op de basisschool, waardoor zij hierop direct in kunnen spelen.

Locatie Aanloop ‘voor creatieve denkers en doeners’:

Naast het aanbieden van activiteiten vanuit DOENKIDS sluiten we bij de visie van school aan doordat:

  • De pedagogisch medewerkers de kinderen betrekken bij het bedenken van activiteiten om het creatieve brein van kinderen te ontwikkelen.
  • We groepsactiviteiten en vrije speelmomenten aanbieden waarin denkers en doeners zich kunnen ontwikkelen.
  • We veel materialen hebben waar denkers en doeners mee aan de slag kunnen.
  • We kinderen zich op hun eigen tempo en niveau laten ontwikkelen.
Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven