BSO Montessori

Bereken je nettobijdrage

Op de eerste verdieping bevindt zich de buitenschoolse opvang groep, de Parelridders. Deze huiselijk ingerichte ruimte  biedt plaats aan 20 kinderen van 4 – 12 jaar. Voor het buitenspelen wordt gebruik gemaakt van het grote schoolplein.

Naast het hebben van professionele en vaste leidsters op de groepen, is het ook belangrijk dat zij lief en ervaren zijn.
Wij werken zoveel mogelijk met vaste medewerkers op de groepen. Zowel ouders als kinderen hebben hiermee een bekend gezicht en een vast aanspreekpunt.

Dat is niet alleen gemakkelijk voor de ouders. U hoeft immers maar naar 1 locatie om uw kinderen te brengen en weer op te halen. Ook voor broertjes en zusjes is het erg fijn op bij elkaar in dezelfde groep of op dezelfde locatie te zijn. Kinderen kunnen op deze manier veel van elkaar leren en zo kan bv. de grote broer zijn kleine zusje even gedag zeggen als hij uit school is gekomen.

Door de korte lijnen tussen de teamleden gaat belangrijke informatie niet verloren. Zo kan in overleg met de ouders een warme overdracht plaatsvinden wanneer kinderen van het kinderdagverblijf naar de basisschool over gaan. De leerkracht heeft hierdoor direct een goed beeld van het ontwikkelingsniveau van kinderen bij de start op de basisschool, waardoor zij hierop direct in kunnen spelen.

Locatie Montessori ‘help mij het zelf te doen’:

Naast het aanbieden van activiteiten vanuit DOENKIDS sluiten we bij de visie van school aan doordat:

  • We ook werken met Montessori materialen.
  • We verticale groepen hebben, waardoor de jongste- middelste- oudste van elkaar kunnen leren.
  • De kinderen een matje pakken als zij een activiteit op de grond uitvoeren.
  • De groepen zo zijn ingericht dat de kinderen zelfstandig kunnen spelen

Bij Kinderopvang Mamaloe bieden we kinderopvang in een huiselijke sfeer, waar je je thuis voelt en het gezellig is. In de buitenschoolse opvang wordt de tijd die kinderen doorbrengen gezien als vrije tijd. Meedoen met de aangeboden activiteiten mag, maar is niet verplicht.

Dagritme

Een positieve sfeer in de groep is van groot belang. Een belangrijke bijdrage aan die positieve groepssfeer zijn de vaste routines, rituelen en regels in de groep. Het geeft kinderen houvast als zij kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren. Zo krijgen de kinderen overzicht over hun tijd op de BSO.

Lees meer

Buitenspelen

Kinderen hebben beweging nodig en frisse lucht. Kinderen in de basisschoolleeftijd zitten een groot deel van de dag op school. Af en toe is er speelkwartier of gymles, maar meestal zitten ze op een stoel. Bewegen heeft veel positieve effecten op gezondheid en welbevinden.

Lees meer

Activiteiten

Tijdens de schoolweken wordt er iedere dag een activiteit aangeboden. Tijdens de vakanties worden er activiteiten rondom een thema georganiseerd. Bijvoorbeeld in de herfstvakantie het thema Piraten.

Lees meer

Wennen

Ons streven is om de kinderen zich zo snel mogelijk thuis/veilig te laten voelen bij Mamaloe. We geven ieder kind de tijd om te wennen. Na een wenmiddag hebben kinderen vaak al snel hun weg en vriendjes gevonden.

Lees meer

We hebben nog enkele plekken beschikbaar RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN

Locatiehoofd

Mijn naam is Kelly en het is mijn verantwoordelijkheid dat de dagelijkse gang van zaken binnen de locatie Montessori op optimale wijze doorgang kan vinden. Na een aantal jaren als pedagogisch medewerker te hebben gewerkt ben ik in 2018 locatiehoofd van de locatie Montessori geworden. Ik ben 4 dagen per week aanwezig op de locatie, waarin ik mijn uren verdeel over werken met de kinderen en kantoorwerk. Tevens onderhoud ik ook contact met de basisschool, andere instanties en de ouders.
Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat ik met veel plezier mijn werk doe.

Voor vragen of opmerkingen kunt mij bereiken via het contactformulier of het telefoonnummer van de locatie tel. 0164 – 72 69 05

.

In 2014 heb ik mijn diploma HBO Ad Pedagogisch en educatief medewerker succesvol afgerond. Ook ben ik volledig VVE Piramide geschoold, heb ik een babyopleiding gevolgd en ben ik BHV’er. Tevens ben ik voorleescoördinator.

In mijn werk houd ik mij bezig met het te stimuleren en uitdagen van de ontwikkeling van de kinderen, maar ook met het aansturen van de pedagogisch medewerkers op deze locatie.

Kelly
Kelly
Bekijk de pedagogisch medewerkers