BSO Montessori

Bereken je nettobijdrage

Op de eerste verdieping bevindt zich de buitenschoolse opvang groep, de Parelridders. Deze huiselijk ingerichte ruimte  biedt plaats aan 20 kinderen van 4 – 12 jaar. Voor het buitenspelen wordt gebruik gemaakt van het grote schoolplein.

Oops...
Slider with alias montesorri leidsters not found.
Naast het hebben van professionele en vaste leidsters op de groepen, is het ook belangrijk dat zij lief en enthousiast zijn.
De voorschoolse opvang begint gezellig met een praatje en een activiteit waar de kinderen zelf zin in hebben. Na school en in de vakanties bedenken zij samen met de kinderen zoveel mogelijk verschillende activiteiten.

Dat is niet alleen gemakkelijk voor de ouders. U hoeft immers maar naar 1 locatie om uw kinderen te brengen en weer op te halen. Ook voor broertjes en zusjes is het erg fijn op bij elkaar in dezelfde groep of op dezelfde locatie te zijn. Kinderen kunnen op deze manier veel van elkaar leren en zo kan bv. de grote broer zijn kleine zusje even gedag zeggen als hij uit school is gekomen.

Door de korte lijnen tussen de teamleden gaat belangrijke informatie niet verloren. Dit begint al met de  warme overdracht als kinderen van het kinderdagverblijf of peuteropvang naar de basisschool  gaan. Maar de jaren daarna is er ook een goede communicatie tijdens het halen en brengen van de kinderen met de leerkrachten.

Locatie Montessori ‘help mij het zelf te doen’:

Naast het aanbieden van activiteiten vanuit DOENKIDS sluiten we bij de visie van school aan doordat:

  • We ook werken met Montessori materialen.
  • We verticale groepen hebben, waardoor de jongste- middelste- oudste van elkaar kunnen leren.
  • De kinderen een matje pakken als zij een activiteit op de grond uitvoeren.
  • De groepen zo zijn ingericht dat de kinderen zelfstandig kunnen spelen

Onze buitenschoolse opvang is huiselijk ingericht, waardoor kinderen zich  thuis mogen voelen. De tijd die de kinderen doorbrengen op de bso is namelijk vrije tijd.  Dus kun je chillen op de bank, wegkruipen in de leeshoek met een boek of gezellig aan tafel een spelletje doen met elkaar.

Buitenspelen is niet alleen gezond, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.  Wij maken hiervoor gebruik van het schoolplein en het speeltuintje op het Bolwerk.    Maar ook de gymzaal van de school kunnen wij onbeperkt gebruiken voor sport- en spelactiviteiten. Onze medewerkers zijn hiervoor ook opgeleid via “nijntje-beweegt”.

Wij organiseren een breed activiteitenaanbod  waarin voor ieder kind iets te doen is, voor meiden en jongens, voor jonge kinderen en (bijna) pubers, binnen en buiten, technisch, muzikaal, filosofisch, creatief en sportief, voor kinderen met uiteenlopende interesses, culturen, niveaus, individueel of in groepen. Wij maken hiervoor gebruik van de activitheek van Doenkids.  Tevens worden er 3x per jaar workshops georganiseerd.

Dagritme

Een positieve sfeer in de groep is van groot belang. Een belangrijke bijdrage aan die positieve groepssfeer zijn de vaste routines, rituelen en regels in de groep. Het geeft kinderen houvast als zij kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren. Zo krijgen de kinderen overzicht over hun tijd op de BSO.

Lees meer

Buitenspelen

Kinderen hebben beweging nodig en frisse lucht. Kinderen in de basissch