BSO Steenbergen

Bereken je nettobijdrage

In Kindcentrum Kiezelrijk zit de groep BSO tRots. Deze huiselijk ingerichte ruimte, het atelier en de multifunctionele aula biedt plaats aan 30 kinderen van 4 – 12 jaar. Voor het buitenspelen wordt gebruik gemaakt van het natuurlijke schoolplein.

Naast het hebben van professionele en vaste leidsters op de groepen, is het ook belangrijk dat zij lief, enthousiast  en ervaren zijn. Wij werken zoveel mogelijk met vaste medewerkers op de groepen. Zowel ouders als kinderen hebben hiermee een bekend gezicht en een vast aanspreekpunt.  Diezelfde medewerkers zijn ook aanwezig tijdens het vrij spelen in de middagpauze van school.

Door de korte lijnen tussen de teamleden van de bso en school gaat belangrijke informatie niet verloren.

Kindcentrum  Kiezelrijk  ‘Waarin ben jij een kei?’:

Naast het aanbieden van activiteiten vanuit DOENKIDS sluiten we bij de visie van school aan doordat:

  • De pedagogisch medewerkers de kinderen betrekken bij het bedenken van activiteiten om het creatieve brein van kinderen te ontwikkelen.
  • We verschillende onderwerpen aan bieden om de wereld te ontdekken.
  • We kinderen vrije keuzes laten maken.
  • We verticale groepen hebben, waardoor de jongste- middelste- oudste van elkaar kunnen leren.

Iedere dag is er een activiteit gepland met behulp van Doenkids.  Dit zijn kook-, knutsel-, muziek-, techniek- en spelactiviteiten. Tevens worden er verspreid over het schooljaar  3 workshops georganiseerd. De kinderen kunnen zich hier gratis voor inschrijven.  Tijdens schoolvakanties zorgen we dat kinderen lekker actief bezig kunnen zijn aan de hand van leuke thema’s.

Oops...
Slider with alias bso de nieuwe veste 2 tot 12 jaar not found.
Dit is voor de kinderen erg prettig, omdat ze na school direct al op de bso zijn en zij niet vervoerd hoeven te worden met bijv. busjes.  Het spelen en ontspannen kan direct beginnen. Voor de ouders is het fijn dat zowel de oudste als jongste kinderen op dezelfde locatie gebracht en gehaald kunnen worden.

Oops...
Slider with alias bso de nieuwe veste buiten not found.
Voor het buitenspelen maken we gebruik van het schoolplein. Deze biedt volop ruimte voor vrij spelen en bewegen. Ook worden er regelmatig buitenspelletjes georganiseerd. Kinderen zijn vrij om hier wel of niet aan mee te doen.

Dagritme

Een positieve sfeer in de groep is van groot belang. Een belangrijke bijdrage aan die positieve groepssfeer zijn de vaste routines, rituelen en regels in de groep. Het geeft kinderen houvast als zij kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren. Zo krijgen de kinderen overzicht over hun tijd op de BSO.

Lees meer

Buitenspelen

Kinderen hebben beweging nodig en frisse lucht. Kinderen in de basisschoolleeftijd zitten een groot deel van de dag op school. Af en toe is er speelkwartier of gymles, maar meestal zitten ze op een stoel. Bewegen heeft veel positieve effecten op gezondheid en welbevinden.

Lees meer

Activiteiten

Tijdens de schoolweken wordt er iedere dag een activiteit aangeboden. Tijdens de vakanties worden er activiteiten rondom een thema georganiseerd. Bijvoorbeeld in de herfstvakantie het thema Piraten.

Lees meer

Wennen

Ons streven is om de kinderen zich zo snel mogelijk thuis/veilig te laten voelen bij Mamaloe. We geven ieder kind de tijd om te wennen. Na een wenmiddag hebben kinderen vaak al snel hun weg en vriendjes gevonden.

Lees meer

Slide Heeft u interesse in Mamaloe Kinderopvang? RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN

Locatiehoofd

Mijn naam is Mieke. Ik werk al vanaf 2003 bij kinderopvang Mamaloe. Ik ben gestart als PM-er op de groep en vanaf januari 2017 vervul ik daarbij de functie van locatiehoofd. Sinds begin 2020 ben ik ook locatiehoofd van de locatie Kiezelrijk.
Daar ben ik te bereiken op dinsdag en om de week op donderdag.

Met veel plezier leid ik (aankomende) ouders rond op mijn locatie.
Voor vragen of opmerkingen kunt mij bereiken via het contactformulier of het telefoonnummer van de locatie tel. 0167 – 72 61 56

Gaandeweg de jaren dat ik als pedagogisch medewerker heb gewerkt, ben ik doorgegaan met scholing. Naast BHV/EHBO heb ik de opleiding VVE piramide gevolgd, de opleiding babyspecialist en voor mijn leidinggevende taak de cursus leiderschap.

Tevens ben ik ook stage coördinator binnen kinderopvang Mamaloe en coördineer ik alle binnenkomende stageverzoeken, onderhoud de contacten met de ROC’s en stuur ik alle stagebegeleidsters van Mamaloe aan en ben ik gediplomeerd licentiehouder.

Mieke
Mieke
Bekijk de pedagogisch medewerkers

Welkom bij Klukkluk

De vakantie is weer voorbij dus zijn we het nieuwe schooljaar begonnen met het thema [...]