Kinderdagverblijf School Oost

Bereken je nettobijdrage

In dependance van de Brede School Oost is 1 dagopvanggroep gevestigd. De groep Ratjetoe, biedt plaats aan 16 kinderen van 0 – 4 jaar. Deze groep heeft een eigen ingerichte ruimte met aparte slaapkamer en een eigen, zeer ruime natuurtuin.

Bij Ratjetoe hebben we een vast team van lieve en professionele leidsters. Zij werken meestal op dezelfde dagen van de week, zodat zij een goede band op kunnen bouwen met kinderen en hun ouders.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen. Middels de VVE methode Piramide geven wij  kinderen spelenderwijs deze ruimte. Met de activiteiten van Piramide wordt elk kind uitgedaagd. Het initiatief ligt in eerste instantie bij de kinderen. Waar nodig begeleiden wij de kinderen  bij het spelen en leren. Om de taalontwikkeling extra te stimuleren maken wij ook nog gebruik van de methode LOGO 3000.  Onze medewerkers vertellen u hier graag meer over.

Bij Ratjetoe vangen we kinderen op van 0 tot 4 jaar. Voor baby’s is het extra belangrijk dat zij zich kunnen hechten.  Hierom zal er zoveel mogelijk dezelfde leidster de zorg van uw baby op zich nemen. Bij voorkeur sluiten wij juist aan bij het ritme (voeding en slapen) van thuis. Uw kindje  zal  zich  daardoor snel bij ons vertrouwd voelen en  zich optimaal kunnen gaan ontwikkelen. Spelenderwijs nemen we de baby’s ook mee in de activiteiten van de dag.

Buitenspelen is niet alleen gezond, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. In de ruime aangrenzende tuin, kunnen kinderen fijn samen in de zandbak spelen, fietsen en lekker rennen.
Naast het spelen wordt er ook in de tuin ontdekt. In de perenbomen groeien peren en de kinderen mogen samen met de juf druiven plukken.  En van de bloemetjes in het gras worden kroontjes en kettinkjes gevlochten.

Dat is niet alleen gemakkelijk voor de ouders. U hoeft immers maar naar 1 locatie om uw kinderen te brengen en weer op te halen. Ook voor broertjes en zusjes is het erg fijn op bij elkaar in dezelfde groep of op dezelfde locatie te zijn. Kinderen kunnen op deze manier veel van elkaar leren en zo kan bv. de grote broer zijn kleine zusje even gedag zeggen als hij uit school is gekomen.