Opa en Oma week!

Afgelopen week hebben we op de Dorpsstraat de opa’s en oma’s uitgenodigd van alle kinderen van Pipo en Klukkluk. Zo konden de opa’s en oma’s ook eens een keertje een kijkje komen nemen op de groep van hun kleinkind(eren)! Er werden vele liedjes gezongen in de kring, die de opa’s en oma’s natuurlijk uit volle borst konden meezingen. Na de kring konden zij lekker genieten van een kopje koffie met een koekje erbij, terwijl de kinderen ook drinken  en een koekje kregen. Als laatst gingen wij nog met zijn allen buiten spelen! De opa’s en oma’s hebben mee kunnen rennen, fietsen en voetballen. Helaas moest er dan weer afscheid worden genomen van de opa’s en oma’s. We hebben genoten en vonden het erg leuk om de opa’s en oma’s te leren kennen. Volgend jaar doen we dit graag weer!

Thema kunst bij ’t Kwetternest

Afgelopen week zijn wij bij 't Kwetternest begonnen met thema Kunst. In de groep hebben wij een museum gemaakt, zodat wij onze kunstwerken hier kunnen tentoonstellen. Maar eerst moest er natuurlijk kunst gemaakt worden! Hiervoor zijn wij bezig geweest in ons eigen atelier. Zo hebben de kinderen mooie tekeningen gemaakt in het atelier. Eerst hebben ze natuurlijke materialen buiten gezocht en daarna geverfd en zijn daarbij zijn ze ook bezig geweest om een palet met verf samen te stellen. De kinderen van 't Kwetternest genieten van alle activiteiten, het oefenen met de kleuren en natuurlijk ook het oefenen met de cijfers.  Zo kunnen ze spelend leren!

Het Appeltjesfeest

De afgelopen weken hebben we bij de kleine Zeeridder geleerd over het Appeltjesfeest. Dit vieren wij met de peuters i.p.v. het oogstfeest of het St. Michaëlsfeest. Michaël is de helpende hand is strenge winters. Hij zorgt voor sterke gewassen en goede oogst. Ook is het Michaëlsfeest het feest van de engel die de draak verslaat. Het is het feest van de moed.  We hebben veel verschillende activiteiten gedaan rondom het thema appeltjes. Zo mochten de kinderen met een eigen kindermes zelf appels snijden om appelmoes te maken. Alle kinderen waren super trots op de kleine stukjes die zij hadden gesneden. De stukjes appel waren bedoeld voor de appelmoes, maar werden stiekem door de kinderen opgegeten! We hebben met aquarelverf appels geschilderd om ons lokaal mee te versieren. Ze zijn super mooi geworden. Als laatst hebben we ook een versje geleerd over appeltjes. Dat vonden we zo leuk dat we daarna graag zelf appelpitjes wilden uitbeelden en samen wilden groeien tot grote appelbomen. Wat hebben we een plezier met elkaar! Het versje gaat zo; In iedere kleine appel Daar lijkt het wel een huis Want daarin zijn 5 kamertjes Precies als bij ons thuis In ieder hokje vind je Pitjes zwart en klein Die liggen daar te dromen Van licht [...]

Hoera, getrouwd!

Wat een feest! Onze lieve juf van de Zeester stapt in het huwelijksbootje. Al weken werd er bij de Zeester in het diepste geheim gewerkt aan een verassing voor het bruidspaar. Op 16 september was het eindelijk zo ver, we mochten het lieve bruidspaar verwelkomen op de Krabbenkooi! Iedereen had zich mooi aangekleed voor deze leuke gebeurtenis. Met alle kinderen stonden we vol spanning te wachten in de hal met mooie versierde bogen waar het bruidspaar onder door mocht lopen. Na even te hebben moeten wachten was het eindelijk zover! Het bruidspaar kwam om de hoek en wat zagen ze er prachtig uit! De juf is een echte prinses! Met alle kinderen van de locatie verzamelden we op het speelleerplein van school, waar  enkele kinderen namens iedere groep  het lieve bruidspaar een cadeau mochten overhandigen. Tevens zongen we het bruidspaar nog toe, maar daarna was het toch echt tijd voor het bruidspaar om weer verder te gaan. Met zijn allen zwaaiden we ze uit en wensten we ze nog een hele fijne dag en heel veel geluk samen!

Vacature Pedagogisch Medewerker KDV / PO / BSO minimaal 27 uur

Wij zijn met spoed op zoek naar Pedagogisch Medewerker in de Kinderopvang. Iemand die met ons dezelfde passie deelt voor de begeleiding, ontwikkeling en verzorging van kinderen. Wie zijn wij?: Kinderopvang Mamaloe is een middelgrote organisatie voor kinderopvang met locaties  in Bergen op Zoom, Halsteren en Steenbergen en biedt professionele, kwalitatief hoogwaardige kinderopvang aan in een warme huiselijke sfeer, waarin kinderen (0-12 jaar) zich veilig en vertrouwd voelen en waarin ze samen met andere kinderen spelenderwijs kunnen leren. We vinden een persoonlijke en betrokken benadering erg belangrijk, zowel voor onze kinderen als onze medewerkers. We bieden een luisterend oor en staan ook open voor jouw input. Onze slogan is daarom : “Bij Kinderopvang Mamaloe… word je spelend wijs! Wat bieden wij jou?: Een vacature voor minimaal 27 uur per week op basis van de jaarurensystematiek van de CAO Kinderopvang. Leuke collega’s die elke dag met een hoop plezier bij ons werken Een salaris conform de CAO Kinderopvang schaal 6 (€ 2177,- €2964,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband) afhankelijk van opleiding en werkervaring en een reiskostenvergoeding mits je voldoet aan de voorwaarden Opleidingsmogelijkheden 3% eindejaarsuitkering van het bruto jaarsalaris Coaching op het werken met de VVE Piramide methode [...]

Thema Zomer en Montessori werkjes bij peutergroep Ons Marieke:

Wat fijn dat het weer zomer is. Dit is een goed moment om met de kinderen te werken aan het  thema Zomer. De kinderen kunnen ook bij de peutergroep lekker buitenspelen. De kinderen hebben heerlijk  mogen verven op het schoolplein. Met water hebben de kinderen mooie tekeningen gemaakt, het weerden hele kunstwerken. En ook hebben we lrkker buiten een gezellige picknick gehouden tijdens ons fruitmoment op de groep. Tijdens thema zomer hebben de kinderen letters in zand leren schrijven, dit is een echt Montessori-materiaal werkje, dit is heel uitdagend om van te leren bij dit thema! En bij Montessori hoort ook zorg en aandacht voor dieren. Zo zijn er kuikentjes bij ons op de groep op bezoek geweest. Dit vonden de kinderen eerst wel spannend maar erna vonden ze het heel erg gezellig dat deze dieren even op bezoek zijn geweest. Wij wensen alvast iedereen een fijne zomervakantie!  

Kennismaken met techniek bij bso de Bibberhaai

Bij bso de Bibberhaai zijn wij weer erg creatief en zelfs een beetje technisch bezig geweest met de kinderen van de bovenbouw. Wij hebben de afgelopen 4 weken iedere dinsdag een workshop techniek gehad. Hierbij moesten wij een bewegende hand van karton maken, een rijdende fles-auto, een vette katapult en een racket en deze zelfs afschieten! Door het mooie weer afgelopen weken hebben we dit allemaal in het mooie buiten atelier kunnen maken. Wij hebben het erg naar ons zin gehad en kunnen niet wachten op onze nieuwe workshop!

Modderdag bij kdv Snuf en Snuitje!

Woensdag 29 juni was het weer Modderdag! Daar hebben we bij Snuf en Snuitje natuurlijk aan meegedaan! We hebben in de zandbak een modderpoel gemaakt. De kinderen mochten met hun handen en voeten de modder ontdekken. In het begin was het even wennen. Maar daarna was het een groot feest. De kinderen hebben gesprongen, gedanst en gestampt in de modder. Ook hebben we een liedje gezongen over modder. Modder mag, modder mag. Want vandaag is het Modderdag. Kijk, die modderplas, ik heb zo’n zin. Ik spring er lekker midden in. Modder mag, modder mag. Want vandaag is het Modderdag. Smeer je in met modder, dat is fijn. Kon het elke dag maar Modderdag zijn!  

BSO Schouwspel: lekker sportief!

Vier maandagen kwamen meneer Joshua en meneer Sietze met de kinderen van het Schouwspel sporten. De eerste maandag was het wel spannend hoor, wat gaan we doen? Wat was het een verrassing dat we gingen boksen. Iedereen kreeg eigen bokshandschoenen en er werden allerlei technieken geoefend. Dit hebben we binnen gedaan, omdat het erg regenachtig was. De tweede maandag werd er een bootcamp georganiseerd. We hebben verschillende oefeningen gedaan, zoals buikspieroefeningen, opdrukken, planken en nog veel meer. Wat waren we er moe van zeg… De derde maandag speelden we verschillende spelletjes zoals darten met pijl en boog, steen papier schaar met hoepels, hockey met een grote bal en een bal in een gat gooien. Er werden groepjes gemaakt en na een tijdje draaide we door naar het volgende spelletje. De vierde maandag hebben we weer superleuke spelletjes gedaan. We konden frisbee gooien in een ton, ouderwets stoepranden en boogschieten. Wat vonden wij het superleuk dat dit voor ons georganiseerd werd en wat hebben we allemaal goed meegedaan!

Zomerfeest bij Kinderopvang Mamaloe

Woensdag 22 juni was het zover, het zomerfeest van bijna alle locaties van Kinderopvang Mamaloe met als thema Circus! We hadden ontzettend geluk met het mooie weer. Alle kinderen vonden het super leuk dat er zoveel verschillende activiteiten te doen waren. 's Middags mochten alle kinderen extra komen samen met hun ouders om samen met alle pedagogisch medewerkers en kinderen te genieten van het zomerfeest. Wat gebeurde er op de locaties van Kinderopvang Mamaloe: Locatie Dorpsstraat: Daar konden de kinderen sponzen gooien, knutselen, blikken gooien, schminken en er was natuurlijk ook volop te eten en te drinken. Er stond een echte suikerspinmachine, we hadden een kleine popcornmachine waar de kinderen zelf hun popcorn konden poffen en als klapstuk was er een echte ballonnen clown. De kinderen stonden in de rij voor een mooi ballondier, en ook toverde deze ballon clown zwaarden en bloemen uit zijn ballonnen hoed. Het was heerlijk weer en er werd bij de cocktail bar lekker gedronken en gesnoept. Locatie Montessori: Daar stond er een groot springkussen. Dit was enorm populair. Daarnaast konden de kinderen verschillende spelletjes doen zoals koekhappen, clowntje prik, estafette, koorddansen en ringwerpen! Er was popcorn, heerlijk drinken en fruitspiesjes. Locatie  Rode Schouw: [...]