SINTERKLAAS BIJ SNUF EN SNUITJE

Bij Snuf en Snuitje zijn we bezig met het thema Sinterklaas, er worden allerlei activiteiten gedaan rondom dit thema. Onze favoriete activiteit heet Toet, toet, de pakjesboot. We zingen het liedje en daarna mogen we om de beurt een groot, klein, rond, vierkant, blauw, rood, groen pakje pakken en in de stoomboot doen. Het liedje gaat zo: Toet, toet de pakjesboot, met veel pakjes klein en groot. Toet, toet wat een karwei. Kan er nog een pakje bij? Ook is er een stoomboot in de groep gemaakt, we verkleden ons als Sint en Piet. We zwaaien naar alle andere kinderen en brengen cadeautjes rond.

BSO workshop “String Art”

Bij bso Sapperdeflap zijn we deze week begonnen met de workshop “String art” in kerstsfeer.  Het is misschien een beetje vroeg maar de workshop duurt 4 weken en dan is het al bijna kerst. De kinderen kregen vandaag het werkboekje waar alles in staat beschreven. In de eerste les hebben we het erover gehad wat we precies gaan maken en hoe we het moeten doen. De kinderen mochten vandaag hun plankje verven, een afbeelding verzinnen en op de computer deze afbeelding printen. Volgende week gaan we verder met de afbeelding. Deze plakken we op het plankje en dan gaan de kinderen er spijkers in slaan zodat we er met wol een mooi kunstwerk van kunnen maken in de weken erna. De kinderen hebben er veel zin in en we zijn al erg benieuwd hoe het eindresultaat gaat zijn.

Een bos in de klas!

Bij de Kreukeltjes kan je op dit moment ook binnen in het bos spelen. De boom is mooi versierd met mooie gekleurde herfstblaadjes en eikeltjes. Ook de grond ligt vol met allerlei schatten uit de natuur. Met een emmertje kunnen de kinderen al het moois verzamelen. De klas is mooi versierd met zelfgemaakte regenwolken en herfstslingers. We zingen liedjes over de regen en schuilen onder een grote paraplu. Want zelfs in de klas regent het soms, dus pas maar op anders wordt je nat! Buiten op het plein spelen we met de wind, we blazen mooie bellen en kijken waar de wind ze naartoe brengt. We vangen de ballonnen die in de wind dansen en we proberen de wind zelf te vangen.

Voorzorgsmaatregelen Kinderopvang ivm Corona

De Rijksoverheid heeft een update gemaakt van de poster voorzorgsmaatregelen kinderopvang. In de poster worden de laatste richtlijnen van het RIVM gevolgd. O.a. wordt aandacht gevraagd voor het dragen van een mondkapje door ouders bij het betreden van de locatie en de recente thuisblijfregels.  update 10-11-2020 Deze voorzorgsmaatregelen zullen op alle locaties van Mamaloe worden opgevolgd.  We hopen dat alle ouders en bezoekers hier ook aan mee willen werken. BOinK heeft, mede namens de branchepartijen BK en BMK, samen met AJN Jeugdartsen Nederland een beslisboom ontwikkeld. Pm'ers kunnen hiermee eenduidig besluiten of ze een  kind wel of niet kunnen toelaten op de kinderopvang en ouders kunnen zien of zij hun kind wel of niet naar de kinderopvang mogen brengen. update 14 oktober  2020 BOinK heeft samen met AJN Jeugdartsen en het RIVM vragen en opmerkingen over de beslisboom, voor kinderen met neusverkoudheid, besproken en verwerkt tot een nieuwe versie. Het RIVM heeft de beslisboom gecontroleerd en goedgekeurd. Bij Mamaloe zullen wij deze ook hanteren. U kunt de beslisboom inzien via de volgende link: Beslisboom kinderen 0 jaar tot en met  groep 8 Decision-tree-child-age-0-group-8-primary

Heerlijk Herfst bij Mik

Bij Mik zijn we de afgelopen weken druk bezig geweest met thema herfst. We hebben leuke activiteiten gedaan en mooie knutsels gemaakt. We zijn druk aan de slag gegaan met allemaal verschillende soorten herfstmaterialen. De baby's en dreumesen hebben vooral veel verschillende soorten herfstmaterialen ontdekt. We hebben een activiteit gedaan waarbij de kinderen verschillende bakken hadden met verschillende soorten herfstmaterialen erin zoals kastanjes, bladeren en eikels. Hier mochten ze dan met een lepel in scheppen van de ene naar de andere bak en ontdekken hoe het allemaal voelde. Wat was het leuk om te zien hoe het ene kind alles ging ontdekken door het in hun mond te stoppen en het andere kind echt met de lepels aan de slag ging. Ook de peuters zijn druk aan de slag gegaan met allerlei herfstmaterialen. Zij hadden ook verschillende soorten herfstmaterialen in een bak, maar dan met verf erbij. Ze mochten dan met de bak heen en weer schudden waardoor alle herfstmaterialen door de bak rolden en de verf helemaal verspreid werd. Wat vonden ze dat toch grappig! Ook hebben we van de peuters allemaal kleine spinnetjes gemaakt door spinnenoogjes op hun vingers te tekenen. Deze spinnetjes gingen dan allemaal over de [...]

Het is herfst bij Plom!

Wat is het toch prachtig weer buiten, met al die vallende blaadjes van de bomen. Hebben jullie ook al een fijne wandeling door het bos gemaakt in de herfstvakantie? Veel kinderen bij Plom wel. De kinderen vertelde trots wat ze allemaal gevonden hadden in het bos. Bij ons op de groep praten de leidsters daar gezellig over met de kinderen als we in de kring zitten. Ook hebben we een mooie thema tafel met eikeltjes, kastanjes en beukennootjes die we kunnen gaan sorteren. Verder maken we knutsel werkjes zoals een spinnetje in een web en we stempelen een boom met duplo blokken. Deze week hebben de kinderen op de buiten speelplaats gezocht naar blaadjes. Met deze blaadjes gingen we een egeltje knutselen. Ook hebben we boekjes die mooi aansluiten bij onze knutselwerkjes. Vooral het boekje van de spin die het te druk had, maakt de kinderen bij Plom heel enthousiast. Met onze vingertjes doen de kinderen dan zelf ook een spinnetje na op de tafel. Daar moeten de kinderen dan erg om lachen! De leidsters en kinderen van Plom wensen jullie ook veel fijne herfstwandelingen toe en kijk vooral om je heen naar alle mooie kleuren in de natuur! [...]

Ninja’s op BSO de Bibberhaai

Op BSO groep de Bibberhaai heeft meester Nick van Hwa Rang Do Hoogerheide onze kinderen in 4 weken tot échte ninja’s opgeleid. Zowel binnen als buiten zijn we aan de slag gegaan. De workshop heeft plaats gevonden op 4 maandagen. Hier hebben de kinderen allerlei ninja skills geleerd. Eerst de opwarming natuurlijk, dat was al flink zweten, opdrukken, springen en armen losmaken. Na de opwarming mochten we eindelijk kennis maken met de echte ninja moves. We hebben leren trappen en stoten op een kussen, en zelfs een keer op meester Nick. Hij had natuurlijk wel een dik pak aan, dat ze een wapenpak noemen. Als hij dit pak aan had, mochten we met een soort ninja zwaard op hem slaan. Dat deed gelukkig geen pijn. We hebben leren koprollen als een echte ninja, zo kunnen we ongezien en stil langs je rollen. De laatste les was het dan zo ver... Ein-de-lijk mochten we laten zien wat we als ninja konden. Na veel oefenen en onze spieren warm te hebben gemaakt, mochten we dan eindelijk een plankje doormidden slaan. Dat was de ultieme ninja ervaring, super cool! We kregen van meester Nick een echte Hwa Rang Do Ninja diploma. Wij [...]

Wollige workshop bij bso de Lachplaneet

Er is weer een leuke workshop begonnen bij BSO de Lachplaneet! 4 weken lang gaan wij creatief aan de slag met wol. De eerste les hebben we  een afbeelding met spijkers op een houten plank geslagen en met wol lijnen ertussen getrokken. Deze week was het een dromenvanger maken. Deze is ook weer erg mooi geworden! Na de herfstvakantie hebben we nog 2 lessen waarin we een decoratietak en gekke wollen pompom figuurtjes gaan maken. Als afsluiting krijgen we dan een certificaat als bewijs dat we hebben mee gedaan.

De Zeester op reis met Jokie en Jet!

Wat een feest! Alle kinderen van de Zeester, mochten met Jokie en Jet mee op reis! Een hele week lang mochten we met Jokie en Jet elke dag leuke activiteiten doen. In de koffer van Jokie zat elke dag een andere activiteit om samen met de kinderen te beleven. Zo hebben we zelf pannenkoeken gebakken en had Jokie flessenpost meegenomen die hij had gevonden. Er moest een schat gezocht worden en de kinderen gingen mee op zoek. Na een lange zoektocht is het gelukt, de schatkist was terecht en er zat wat lekkers in mmmm! Vervolgens gingen we op safari met Jokie. Onderweg kwamen wij allemaal dieren tegen waarbij er een opdracht gedaan moest worden, we werden echte tijgers, er werd gedanst als een papagaai en gestampt als een olifant. In de gymzaal was er een echte kermis. Jokie nam de kinderen mee, de kinderen konden springen op het springkussen, eendjes vangen, blikgooien en heerlijke popcorn of suikerspin eten. De feestelijke week is afgesloten met een feestelijke disco. De gymzaal was helemaal omgetoverd in een feestzaal met allemaal lichtjes, ballonnen, slingers en confetti. Het was een heel leuke en gezellige week!

Zomerfeestweek bij peuteropvang ‘t Kwetternest

Afgelopen week was het bij ’t Kwetternest een hele week feest! Wij vierden deze week ons zomerfeest! Het zomerfeest stond bij ons in het teken van verschillende kleding. Eigenlijk doen we dit altijd op 1 middag waarbij ook alle papa's en mama's mee mogen komen feesten, maar nu - door Corona - gaat het dit jaar anders.... De kinderen hebben dit jaar iedere dag heerlijk genoten van verschillende activiteiten. Wij hebben met de kinderen kronen gemaakt, hebben een modeshow gelopen, hebben cake versierd en hier natuurlijk ook lekker van gesnoept! Maar ook hadden we een superleuk springkussen bij ons staan. De kinderen hebben genoten van het springkussen en alle andere activiteiten afgelopen week. Dit was wel af te zien aan alle blije gezichtjes op ’t Kwetternest. Het was toch  een super leuke week!!!