Bestuursleden gezocht

Het bestuur van Stichting Kinderopvang Mamaloe is per direct op zoek naar ... Reacties kunt u sturen naar: p.ferket@mamaloekinderopvang.nl

Gelukkig nieuwjaar!

De vakantie stond in het teken van thema kerst. Samen met de kinderen hebben wij een mooie kerstboom opgezet en de kinderen mochten helpen met het versieren van de boom. Er zaten veel kerstballen en slingers in de boom. Ook hebben de kinderen verschillende knutselwerkjes gemaakt die met de kerst te maken hadden. In de tweede week van de vakantie hebben we de kerstboom weer opgeruimd met de kinderen en de kinderen hebben goed geholpen om alles weer netjes op te ruimen. Daarna was het tijd om plek te maken voor het vuurwerk, want het nieuwe jaar kwam eraan! De kinderen hebben in deze week met geknipte toiletrolletjes vuurwerk pijlen gemaakt. En we hebben samen geproost op een nieuw jaar! Alle kinderen en leidsters van Plom willen jullie een gelukkig en speelvol 2020 wensen!

Sinterklaasviering bij school Oost 2019

Het is 4 December 2019 en HOERA  Sinterklaas en zijn Pieten komen vandaag langs bij de kinderen van Mamaloe. De gymzaal is al mooi versierd voor de ontvangst. De kinderen van de Proeftuin, Ratjetoe en de Kwetternest zitten klaar. Vol verwachting klopt ons hart. En….ja hoor daar is de Sint met 2  Pieten. De kinderen zingen uit volle borst Sinterklaasliedjes en staan te springen en te dansen. Ze kijken hun oogjes uit, wat spannend allemaal! Een lekker pepernootje gaat er wel in. Sinterklaas leest uit zijn boek wie we allemaal zijn en samen doen we nog verschillende dansjes. Zelfs sinterklaas deed mee. Natuurlijk hebben we allemaal iets geknutseld voor Sint en zijn Pieten en ook wij krijgen een cadeautje. Wat lief zeg! We zijn er dolblij mee en op onze eigen groep mogen we de cadeautjes uitpakken. Sinterklaas heeft het heel druk natuurlijk, dus hij gaat nog meer kinderen blij maken! Dag Sinterklaasje dag dag dag dag lieve Piet. Dag dag dag dag,  luister naar ons afscheidslied!!!

Sinterklaas bij peuteropvang Ons Marieke

Nu Sinterklaas weer in het land is, besteden we bij Ons Marieke hier ook veel aandacht aan. De leidsters lezen boekjes voor, zingen liedjes, dansen samen, klimmen en klauteren in de gymzaal en knutselen een leuke stoomboot met de kinderen. In onze poppenhoek liggen verkleedkleren van Sinterklaas. De kinderen kunnen dan sint en pietje spelen. In het keukentje kunnen ze ''pepernoten bakken'' en aan de tafel kunnen de kinderen als ''pietje'' cadeautjes inpakken. Thuis mogen de kinderen samen met hun ouders een papieren schoen maken, die ze van ons hebben meegekregen. De kinderen mogen hun schoen mee terug nemen naar de peutergroep en hopelijk komt Sinterklaas met zijn pieten langs om onze schoentjes te vullen.

Workshop techniek op bso de Bibberhaai

Elke schooljaar geven wij aan de kinderen 3 verschillende workshops. Op Doenkids kwam er een interessante Proefjesbox voorbij. Wij als leidsters en kinderen werden hier gelijk enthousiast van. Dus daarom staat dit keer techniek bij de Bibberhaai centraal. Eerst kregen wij uitleg van de juf wat wij de komende 3 weken allemaal gaan maken. De eerste les hebben wij een tol gemaakt en de tweede les een zelfrijdende afwasborstel. Ja echt waar een zelfrijdende afwasborstel!!! Maar je kan er niet mee afwassen want dan wordt het motortje nat dus dat doen we maar niet. Het is meten, tekenen, knutselen en in elkaar zetten, maar dan wordt zeker heel gaaf. De derde lees gaan wij een led-bal maken. De kinderen doen allemaal erg goed en enthousiast mee. Je kunt het ook zien op onze facebookpagina.

Sporten bij de Lachplaneet!

Deze week is Joshua bij de Lachplaneet langs geweest. Hij werkt voor de ABBO scholen als vakdocent sport maar komt nu ook bij alle locaties van Mamaloe om de juffen en de kinderen leuke sportactiviteiten aan te bieden. En deze week was dus bso de Lachplaneet aan de beurt! Joshua had verschillende activiteiten meegenomen die we buiten konden uitvoeren. We zijn begonnen met octopus tikkertje. Je moest met twee kinderen een lint vasthouden en dan proberen de anderen kinderen te tikken. Hierbij moest je goed samenwerken, want anders liet je het touw los en dan moest je opnieuw beginnen. Daarna hebben we ook nog andere tikspellen gedaan. De kinderen vonden het heel leuk om nieuwe buiten activiteiten te doen, wij kijken al weer uit naar de volgende keer!

Bosdag bij de Proeftuin.

Woensdag 30 oktober was het weer zover, onze jaarlijkse bosdag! Ieder jaar tijdens het thema Herfst maken we een uitstapje naar het bos met de kinderen en hun familieleden. Het was dit keer weer een hele leuke ochtend in het bos. We zijn op zoek gegaan naar allerlei verschillende takken, grote takken, kleine takken, dikke takken, dunne takken, kromme takken. Sommige kinderen hadden zelfs een hele grote tak gevonden! Ook moesten we op zoek naar het huisje van de kabouters en toen we deze gevonden hadden zongen we een mooi liedje voor de kabouters. Aan het einde van onze wandeling hebben we nog even lekker gerend en gespeeld op de grote open zandvlakte en verzamelden we nog wat mooie blaadjes voor de herfsttafel. Het was een erg frisse maar enorm gezellige ochtend!

Herfst bij kdv Pipo

Deze maand hebben wij bij de groep Pipo thema Herfst. We zijn begonnen met het ontdekken van allerlei verschillende herfst materialen. Dit hebben de kinderen ook thuis met de ouders ook gedaan. Ze zijn op pad gegaan om verschillende herfst materialen te zoeken en deze mee te nemen naar Pipo. Zodat wij hiermee aan de slag konden gaan, en laten ontdekken wat kunnen we allemaal voor leuks met de verschillende materialen doen. Verven, voelen, plakken, versieren, krijten. Zo hopen wij dat aan het einde van de maand alles mooi versierd is bij Pipo, met allerlei knutsels van de kinderen.

Zie ze vliegen bij Mik!

Afgelopen week hebben de kinderen van Mik in de peutergroep op de Rode Schouw mooie vliegtuigen gemaakt. In het kader van ons Piramide thema Verkeer en de Kinderboekenweek waar voertuigen centraal staan, maken ook onze kinderen kennis met verschillende voertuigen. Speelgoedvoertuigen sorteren we van klein naar groot en op kleur. Ook maken we zelf een mooie trein... Thema VERKEER geeft de kinderen enorm veel mogelijkheden om de fantasie de vrije loop te laten gaan en zeker ook de juffen!! En we leren er ook meteen van!