Kleurexplosie bij de Kreukeltjes

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt rond het thema kunst. Samen keken we naar blauwtje en geeltje, 2 beste vrienden die samen groen werden. We zagen ze door een magische bril en we hebben dit ook met onze handen kunnen ervaren, het leek wel tovenarij! De kleuren stonden de afgelopen weken centraal. We hebben kleuren gesorteerd en prachtige kunstwerken gemaakt. Ook met de cijfersymbolen 1, 2 en 3 hebben we geoefend, dit was soms lastig maar wat deden we dit toch ook al goed. We hebben het thema afgesloten met een interactief kunstmuseum. Museum de Kreukel is 1 ochtend opgesteld voor de peuters en hun ouders, broertjes, zusjes opa’s en/ of oma’s om samen prachtige kunst te komen bewonderen en maken! De kunstwerken zweefden letterlijk door de ruimte, er mocht voor 1 keer onder de tafel gekleurd worden, er ontstonden prachtige regenbogen, er werd vuurwerk gemaakt maar ook kon er kunst gemaakt worden om je vingers bij af te likken! Het was weer een ware kunstexplosie!

Alle peuters bij Mamaloe een prentenboek cadeau!

De campagne Geef een (prenten) boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken.  Ieder jaar staat er een prentenboek centraal en is voor €2.50 verkrijgbaar bij de boekhandels. Om het voorlezen te bevorderen subsidieert de gemeente Bergen op Zoom al een aantal jaar het project Geef een (prenten) boek cadeau en krijgen alle peuters en kleuters uit de gemeente Bergen op Zoom het boek cadeau. Dit jaar is dat het boek: “ik zou wel een kindje lusten” . Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar dat laat zich niet zomaar opeten… Op alle locaties van Kinderopvang Mamaloe werd aandacht besteed aan de actie Geef een (prenten) boek cadeau en werd het boek “ik zou wel een kindje lusten” voorgelezen. Rondom het boek hebben alle locatie verschillende activiteiten uitgevoerd. Bij locatie Aanloop lag er een krokodil in de groep die [...]

Proefjes met ballonnen bij de Lachplaneet!

Bij BSO de Lachplaneet zijn wij de afgelopen 4 weken bezig geweest met een nieuwe workshop. We hebben allemaal proefjes met een ballon gedaan! Alle proefjes staan in het teken van een ballon, maar voor elke proefje hadden we ook weer andere materialen nodig. Zo was er een proefje met een blikje, een satéprikker, een frisdrankfles en een met azijn en bakpoeder. Vooraf en tijdens de proefjes moesten we ook vragen beantwoorden. Zo konden we vooraf bedenken wat er zou gebeuren tijdens het proefje en waarom dat nou gebeurde. We vonden het heel erg interessant! Maar het hardst moesten we toch wel lachen als er een ballon klapte of als de haren recht overeind kwam te staan!

Corona-tegemoetkomingsregelingen voor ouders zonder kinderopvangtoeslag (TTKZO)

Met dit bericht willen we ouders informeren over de tijdelijke tegemoetkomingsregeling zonder overheidsvergoeding (TTKZO). Het is belangrijk dat personen die de kosten van kinderopvang zelf dragen in het najaar van 2022 een aanvraag indienen voor deze tegemoetkoming. Ook wijzen we op de mogelijkheid voor een gemeentelijke tegemoetkoming. Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, dan kun je deze stellen via .     Tijdelijke tegemoetkomingsregeling zonder overheidsvergoeding (TTKZO) Najaar 2022 aanvraag indienen voor TTKZO bij de SVB Heb je gedurende de derde sluitingsperiode gebruik gemaakt van de buitenschoolse opvang en de factuur volledig zelf betaald (zonder recht op kinderopvangtoeslag of gemeentelijke subsidie)? Dan kun je recht krijgen op de tegemoetkomingsregeling KO zonder overheidsvergoeding (TTKZO). Je kunt de tegemoetkoming in het najaar van 2022 bij de SVB aanvragen. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk. Gemeentelijke tegemoetkoming Heb je gedurende de derde sluitingsperiode gebruik gemaakt van de buitenschoolse opvang via de gemeentelijke regeling sociaal medische indicatie (SMI) en de eigen bijdrage doorbetaald? Dan kun je voor de tegemoetkoming van de eigen bijdrage terecht bij jouw gemeente. Meer informatie Ga voor meer informatie naar de websites van de Rijksoverheid en de SVB. Hier vind je ook meer informatie over de nabetaling aan ouders die in de tegemoetkomingen over de eerste twee sluitingsperioden [...]

Ziek en Gezond

Bij kinderdagverblijf Ratjetoe zijn we bezig geweest met thema ziek en gezond. De eerste week hadden we een dokterspraktijk in de poppenhoek. Het was net echt! We hadden een dokterskoffer met allerlei doktersspullen erin, die moesten we natuurlijk wel even goed bekijken en ontdekken. We hebben veel poppen en kindjes onderzocht en weer beter gemaakt. Met de weegschaal en het meetlint konden we elkaar wegen en meten. Hoe groot ben jij? Ben je groter of kleiner? Onze tanden moeten natuurlijk ook gezond blijven, daarom hadden we ook een tandartsenpraktijk. We lagen in de stoel en keken in onze monden. Bij het speelgoed-gebit konden we tanden poetsen en gaatjes vullen! Daarbij zongen we het liedje: We gaan tandenpoetsen, met een tandenborstel in je mond. We gaan van voor naar achter en boven naar onder, helemaal in het rond! En we gaan poetsen, poetsen, poetsen, poetsen, poetsen!! Zo hebben we spelenderwijs weer veel geleerd!

Overal lente bij kinderopvang Mamaloe

Op alle locaties van kinderopvang Mamaloe  is de lente losgebarsten. Ook bij de groep Pipo zijn wij begonnen met het thema Lente. Tijdens het thema Lente maken wij met de kinderen een leuk knutselwerkje. Omdat Pipo een groep is waar voornamelijk baby’s en dreumesen spelen worden de knutselwerkjes bij Pipo in stappen gemaakt en hoeft het niet in 1 keer klaar te zijn. Hierdoor kunnen de kinderen zich beter concentreren op de losse stappen van het knutselwerkje. Het proces en genieten van het knutselen is veel belangrijker dan het eindresultaat! De eerste week van het thema hebben we de kinderen plaatjes, foto’s, filmpjes en knuffels laten zien van een schaap. Daarna hebben we met wol de zintuigelijke ontwikkeling van de kinderen gestimuleerd. De kinderen mochten voelen aan de wol en er uitgebreid mee spelen om het materiaal te ontdekken. Daarna mochten ze het opplakken op een kleurplaat van een schaap. De tweede week hebben de kinderen met groene verf op hun handjes en vingers gras gemaakt op dezelfde kleurplaat. Ze herkennen zo het kunstwerkje van de vorige keer en het stimuleert de fijne motoriek van de kinderen. Nu de kunstwerkjes van de kinderen klaar zijn hangen ze op in [...]

De Zeebonken doen mee met de Week van het Geld!

Afgelopen week hebben we op BSO de Zeebonken verschillende activiteiten gedaan over geld. We zijn begonnen met het maken van een verlanglijstje voor het zakgeldproject. Daarna hebben we onze eigen bankpas gemaakt. Helaas stond daar geen echt geld op. Toen het verlanglijstje klaar was, moesten we gaan bedenken hoeveel een product nu eigenlijk kost. Er stonden nog geen prijzen bij namelijk. Dat was soms nog best moeilijk. We mochten de producten tekenen of opschrijven met de goede prijs erbij. We hebben ook nog naar een echt briefje van €20 gekeken. Hoe kun je bijvoorbeeld zien dat dat briefje echt is? Dat kun je zien aan het watermerk, reliëf en nog meer dingen. Binnenkort gaan we ons uitgekozen speelgoed kopen in de winkel. Het was een erg leuke en interessante week.

Verkeersles bij kdv Plom!

Bij KDV Plom werken we de komende 3 weken met het thema Verkeer. De kinderen doen bij dit thema mee aan allerlei leuke en leerzame activiteiten. Zo hebben de kinderen een stuur geverfd en mochten ze er een gedeelte van uitprikken. En ze hebben een auto beplakt. Zelf mochten de kinderen kiezen welke kleuren plakkertjes ze op de auto wilden plakken. De kinderen hebben hele mooie auto’s gemaakt, door  lijm op de plakkertjes smeren,. Dit is ook goed om de fijne motoriek te ontwikkelen. Buiten speelden de kinderen één voor één voor politieagent. De politieagent had een stopbord vast zodat de kinderen leerden dat ze bij rood moeten stoppen en bij groen mogen verder rijden. Ook liet de politieagent de  kinderen oversteken over het zebrapad. Ook de leidsters mochten oversteken! Zo leren de kinderen bij kinderopvang Plom spelenderwijs veel over thema verkeer.

Feest bij bso de Bibberhaai

Wij zijn feestelijk van start gegaan met ons thema ‘feestneus’. De afgelopen weken had iedereen op Bso de Bibberhaai hun denkbeeldige feestneus opgezet. Zo hebben wij party poppers gemaakt🎉, we zijn geschminkt🎭, hebben we smakelijke feesthoedjes gegeten en hebben wij als echte party animals gefeest🐶🐯🐵. Een gezellig en feestelijk begin van het voorjaar!🤪🥳

Dweile bij Koekeloere!

  Het is al weer even geleden, maar.... De laatste week voor de vakantie hebben we bij peutergroep Koekeloere gedweild met z’n allen. Wat hebben we genoten! We hadden allemaal onze mooiste bulle aangetrokken. De muziek ging aan en de juffen trokken een zak confetti en serpentines open. Toen was het pas echt feest! De confetti vloog in het rond. Na het dweilen kregen we allemaal nog wat lekkers te drinken en wat chips. Agge mar leut et!