Bso het Schouwspel ontdekt Japan!

Wat gaat de tijd toch snel. Het is alweer  Maart. Vorige week was het nog voorjaarsvakantie. In een vakantie hebben we altijd een bepaald thema centraal staan. Afgelopen week was het thema “ontdek Japan”. Er werden allerlei activiteiten gedaan, die met Japan te maken hebben. We speelden Japanse memory met allemaal afbeeldingen die met Japan te maken hebben. Wat konden de kinderen dit spelletje goed zeg. Ook werden er oriëntaalse waaiers en Japanse gelukskatjes geknutseld. Als afsluiter hebben we sushiwafels gemaakt, wafels met lekker fruit en heerlijke slagroom. Het was maar een kort weekje, maar ontzettend gezellig met een vol programma voor wie dat wilde!!

Kunst en winter bij peuteropvang Ons Marieke

Ook al was de peuteropvang gesloten door de lockdown. Heel veel kinderen hebben toen wel meegedaan met de thuisopdrachten. Wat vonden de leidsters dat fijn om te zien en te lezen via Konnect. De opdrachten waren gekoppeld aan het thema kunst en de winter. Maar nog blijer ware de leidsters  om de kinderen weer te zien toen we weer open mochten gaan. We gingen nog even door met thema winter want er was sneeuw gevallen! Wat vonden de kinderen het leuk om even in de sneeuw te kunnen spelen op de peutergroep. De kinderen hebben voetstappen gemaakt in de sneeuw. Ook zagen de kinderen pootjes van de vogeltjes in de sneeuw. Dit vonden de kinderen wel heel interessant. Ook hebben we in de groep tijdens de kring aan de sneeuw gevoeld en er verf bij gemengd. De kinderen hebben ook zelf nog sneeuwballetjes gemaakt. Brrrrr, dat was wel erg koud hoor aan de vingertjes!!!

Hoe voel ik mij vandaag??

Bij  BSO de Bibberhaai hangt er sinds kort een gevoelsmeter. De kinderen kunnen hier  op aangeven hoe zij zich voelen als zij naar de BSO komen. Als de kinderen s ’ochtends tijdens de voorschoolse opvang op de groep komen pakken ze hun knijpertje en hangen die dan op. En dat doen de kinderen ook tijdens de naschools opvang. Zo weten de juffen precies hoe iemand zich voelt. Ook kunnen de kinderen precies zien hoe de juf zich vandaag voelt want die hangt er ook tussen natuurlijk. Mocht het gevoel tijdens de tijd op de BSO even veranderen lopen de kinderen naar de meter en verhangen ze hun knijpertje. Zo weet iedereen van elkaar hoe iemand zich voelt en kunnen wij daar rekening mee houden. Als iemand zich niet oké voelt kan de juf kijken of ze daar iets aan kan doen. Het kan natuurlijk ook zijn dat iemand er niet over wil praten of even met rust gelaten wil worden en dat kan dan allemaal op de BSO. Het is ook erg fijn dat je op de gevoelsmeter kan zien dat iemand zich fantastisch voel want daar willen de kinderen ook wel eens over praten. Op deze manier kunnen [...]

Nieuwe versie  beslisboom beschikbaar

Er is een  aanpassing gedaan in de  beslisboom. update 22-02-2021 U kunt de recentste versie altijd vinden via Beslisboom 0 jaar t/m groep 8 update 10-11-2020 De Rijksoverheid heeft een update gemaakt van de poster voorzorgsmaatregelen kinderopvang. In de poster worden de laatste richtlijnen van het RIVM gevolgd. O.a. wordt aandacht gevraagd voor het dragen van een mondkapje door ouders bij het betreden van de locatie en de recente thuisblijfregels.  Deze voorzorgsmaatregelen zullen op alle locaties van Mamaloe worden opgevolgd.  We hopen dat alle ouders en bezoekers hier ook aan mee willen werken. BOinK heeft, mede namens de branchepartijen BK en BMK, samen met AJN Jeugdartsen Nederland een beslisboom ontwikkeld. Pm'ers kunnen hiermee eenduidig besluiten of ze een  kind wel of niet kunnen toelaten op de kinderopvang en ouders kunnen zien of zij hun kind wel of niet naar de kinderopvang mogen brengen. update 14 oktober  2020 BOinK heeft samen met AJN Jeugdartsen en het RIVM vragen en opmerkingen over de beslisboom, voor kinderen met neusverkoudheid, besproken en verwerkt tot een nieuwe versie. Het RIVM heeft de beslisboom gecontroleerd en goedgekeurd.

Vacature – Pedagogisch medewerker

Bij Kinderopvang Mamaloe zijn we op zoek naar een lieve, gezellige en enthousiaste pedagogisch medewerker. Wanneer je aan de volgende eisen voldoet zien we je sollicitatie graag tegemoet. Een kindgerichte afgeronde opleiding, op MBO of HBO niveau Een VVE certificaat (pré) Een certificaat Nederlandse taal op 3F niveau (pré) Zelfstandig en creatief zijn Initiatief durven en kunnen nemen Een professionele en klantvriendelijke houding Een positieve Verklaring Omtrent Gedrag Geïnteresseerd? Mail dan een sollicitatiebrief, voor 1 maart 2021, met je CV naar info@mamaloekinderopvang.nl.