De campagne Geef een (prenten) boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken.  Ieder jaar staat er een prentenboek centraal en is voor €2.50 verkrijgbaar bij de boekhandels. Om het voorlezen te bevorderen subsidieert de gemeente Bergen op Zoom al een aantal jaar het project Geef een (prenten) boek cadeau en krijgen alle peuters en kleuters uit de gemeente Bergen op Zoom het boek cadeau.

Dit jaar is dat het boek: “ik zou wel een kindje lusten” . Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar dat laat zich niet zomaar opeten…

Op alle locaties van Kinderopvang Mamaloe werd aandacht besteed aan de actie Geef een (prenten) boek cadeau en werd het boek “ik zou wel een kindje lusten” voorgelezen. Rondom het boek hebben alle locatie verschillende activiteiten uitgevoerd. Bij locatie Aanloop lag er een krokodil in de groep die ook wel een banaan lustte. Samen met de krokodil werd het boek gelezen. Na het lezen kregen de kinderen wel een beetje trek en genoten ze van bananensnoepjes.  Bij de locatie Montessori na het lezen is er een krokodil van een wasknijper gemaakt en is er gesmuld van een krokodil van fruit. Bij de locatie nieuwe Veste hebben ze het boek gelezen en hebben ze een krokodillen kleurplaat gekleurd. Er was een brug gemaakt waar de kinderen over het water met krokodillen mochten gaan lopen. Bij de locatie Dorpsstraat werden er liedjes gezongen over de krokodil, ook is er een mooie krokodillen kleurplaat gekleurd en werd er van de voetafdrukken van de kinderen een krokodil gemaakt. De locatie Oost hebben na het lezen een krokodil gemaakt van een wasknijper en een krokodillen pet. Tijdens deze actie stond eten centraal, er werd heerlijk gesmuld van een krokodil die gemaakt was van komkommer. Bij de locatie de Rode Schouw werden na het lezen van het boek de voeten van de kinderen geverfd en van de voetafdruk is een krokodil gemaakt. Bij de locatie Krabbenkooi zijn ze de actie begonnen met een krokodillen handpop die wel kindjes lustte en die de vingers, wangentjes, billen en buikjes van de kinderen wilde opeten. Na het lezen van het boek werd er gesmuld van heerlijke krokodillen cupcakes. Er is ook nog een activiteit gedaan met een krokodil en bananen. Met de dobbelsteen mochten de kinderen gooien hoeveel bananen de krokodil lust. Aan het eind van de activiteit kregen alle kinderen een banaan.

En natuurlijk kregen alle 2- en 3 jarigen zelf ook het boekje van de krokodil mee naar huis!

Dankjewel Gemeente Bergen op Zoom.