De campagne Geef een (prenten) boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken.  Om het voorlezen te bevorderen subsidieert de gemeente Bergen op Zoom al een aantal jaar het project Geef een (prenten) boek cadeau en krijgen alle peuters en kleuters uit de gemeente Bergen op Zoom het boek cadeau.

Dit jaar is dat het boek: “Kleine ijsbeer, een ijsbeer in de tropen”.

Het boek gaat over de kleine ijsbeer Lars die weer een spannend avontuur beleefd. Lars drijft op een ijsschots weg uit zijn witte poolwereld en komt in een land waar alles groen is.

Op alle locaties van Kinderopvang Mamaloe is deze week extra aandacht voor dit boek. Vanuit de locatie Krabbenkooi dit keer een inzicht op wat er op de groepen aan activiteiten gedaan zijn.

Bij peutergroep de Kreukeltjes en kinderdagverblijf de Zeester hebben de kinderen en de leidsters er een gezellige ochtend van gemaakt bij de start van de actie.

Lars de ijsbeer was er ook bij en die was zo lekker zacht. Daarom hebben de kinderen van de Kreukeltjes ook zo’n lekkere zachte ijsbeer geknutseld. Bij de Zeester hebben ze Lars geverfd met een vork!

Samen met kinderen van de Zeester hebben wij het boek gelezen van de kleine ijsbeer.

Wat een avontuur was dat, alle kinderen waren er stil van. Daarna mochten de kinderen om de beurt met de kleine ijsbeer spelen op de “ijsschots” in een bak met water. Wat een dolle natte boel was dat!

Van al dat spelen krijg je toch ook wel honger en mochten de peuters van een rijst wafel een lekkere ijsbeer maken. Natuurlijk mochten de kinderen deze ijsbeer ook opeten!

Aan het eind van de ochtend kregen alle peuters het mooie boek ook mee naar huis met daarin een boekenlegger en een kleurplaat.

Wij wensen alle ouders thuis ook veel leesplezier met het boek van de kleine ijsbeer!