De lente is begonnen en dat is te zien bij de Kreukeltjes. De peuters hangen de bloemen in de seizoensboom die in onze themahoek groeit. Ook staat de moestuin klaar voor gebruik en hier planten de peuters het fruit en de groente in de aarde, nu alleen goed oppassen dat de konijnen er niet met al dat lekkers vandoor gaan. De ruimte is gezellig versierd met vrolijke bloemen en mooie planten, onze eigen gezaaide potjes en zachte kuikentjes.

Bobbi Beer plant zaadjes in de aarde en dat willen wij natuurlijk ook. We hebben allemaal een klein potje. Hier stoppen we eerst wat aarde in, dan zaaien we de tuinkers, we doen er nog wat aarde bovenop en dan krijgen de zaadjes water. Binnen enkele dagen zien we de eerste plantjes al boven de grond uit komen.

Naast de bloemen en de planten komen ook alle jonge dieren langzaam weer tevoorschijn. In het boekje van Dottie’s eieren laat Dottie vol trots al haar kuikentjes zien aan de andere dieren. Wij knutselen daarom ook de allerliefste kuikentjes, die wij dan vol trots aan onze papa’s en mama’s kunnen laten zien. De komende weken gaan we nog verder op ontdekkingsreis in de wereld van de Lente!