Bij peuteropvang de proeftuin waren we de afgelopen weken  druk bezig met het thema verkeer. Wat is eigenlijk verkeer en hoe bewegen wij daarin?

Fietsen mogen op het fietspad en op de weg en vliegtuigen en helikopters in de lucht en dan hebben we natuurlijk ook nog boten, treinen, motors, etc. We hebben naar verschillende fietsen gekeken (een racefiets, stadsfiets en een fiets met fietsstoeltjes erop)en keken wat daar nu allemaal op zit en hoe de fiets beweegt. Boten varen in het water. We hebben eerst repen blauw papier gescheurd en die op geplakt, dat werd de zee. Daarop hebben we  allemaal zeilbootjes gelegd, het leek wel een schilderij.

Ook aan veiligheid werd aandacht besteed, want wat is gevaarlijk en wat is veilig? Natuurlijk doen we gordels aan in de auto en achterop of voorop de fiets. En wat hebben we veel voorgelezen…. “Tijn op de fiets” en “Anna in het verkeer” waren favoriet.

Als afsluiting hebben we woensdag en donderdag een verkeerswandeling gemaakt samen met de ouders. Hoe steek je nou goed over, hoe ziet een fietspad er nu echt uit en wat staan er veel verkeersborden! Maar ook gingen we kijken naar de verschillende voertuigen en waar rijden deze? Erg leuk en leerzaam. Zo konden de kinderen aan hun vader, moeder of opa en oma laten zien wat ze allemaal bij de Proeftuin geleerd hebben deze weken.