Het is vakantie! Daarom hebben we maandag 31 juli in de ochtend een gezellige wandeling gemaakt. We hoefden het niet ver weg te zoeken, want de Zeester ligt natuurlijk lekker dicht bij ‘’Kijk in de Pot’’.

Na het eten van een koekje of fruit en het drinken van sap zijn we er bijna klaar voor. Nog even plassen en schone luiers aan en dan kunnen we gaan. Het is heerlijk weer, dus een jas hoeven we niet aan.

Tijdens het lopen naar ‘’Kijk in de Pot’’ blijven we goed bij de juf en de buggy. Voordat we over willen steken kijken we eerst goed naar links en dan naar rechts. Als er geen auto’s aan komen steken we samen de straat over.

‘’Nu zijn we er!’’ wordt er geroepen. ‘’Kijk allemaal bloemen!’’ In het gras stond het vol met mooie gele en witte bloemen. We gaan ze eens goed bekijken, maar willen ze natuurlijk ook wel even voelen.

‘’Mijn mama vindt bloemen mooi’’ wordt er gezegd. Daarom gaan we op zoek naar mooie bloemen om te plukken. Als we mooie bloemen gevonden hebben, leggen we ze in de buggy of we houden ze goed vast. Ook hebben we een ‘’pluisjesbloem’’ zoals hij genoemd werd gezien. We bliezen er alle pluisjes af. Maar daarvoor moesten we wel erg hard blazen.

Al snel hebben we heel wat bloemen geplukt en nemen ze mee naar de Zeester. Daar zetten we ze in een bekertje met water. Wat een mooie zelf geplukte bloemen!