De kinderen van het Schouwspel zijn deze zomervakantie bezig geweest met het thema ”van cactus tot cobra”. En er was ook nog tijd voor een gezellige meidenochtend waarbij we allemaal elkaars nagels hebben gelakt met mooie kleurtjes en leuke nagelstickers!

Het vakantiethema hebben we in vorm gebracht door middel van verschillende activiteiten. We hebben geknutseld, proefjes gedaan en spelletjes gespeeld die te maken hebben met de woestijn. Zo hebben we in de tweede week van de vakantie een dinogeraamte gemaakt. Eerst mochten we een dino kiezen en vervolgens deze uitknippen en opplakken. Daarna hebben we met satéstokjes de botten van de dino gemaakt.

Verder hebben we in de vijfde week een proefje gedaan met zakjes gevuld met water. We moesten vooraf bedenken of het zakje lek zou gaan als we er met een potlood in zouden prikken. Alle kinderen dachten dat het zakje dan lek zou gaan. En ja hoor, we prikten er allemaal tegelijk ons potlood doorheen en al het water spoot eruit! Ook hebben we deze week nog een spel gedaan, ”kamelenbord”. Het werkte ongeveer als ganzenbord alleen dan over de woestijn. Zo moesten we vragen over farao’s en sfinxen beantwoorden en dingen tekenen die met de woestijn te maken hadden. En wat wisten wij al veel zeg!

Er is ook nog een echte meidenochtend geweest, er waren deze ochtend alleen maar meiden bij het Schouwspel dus konden we lekker “meidendingen” doen. We hebben allemaal onze nagels gelakt en kregen er mooie stickers op. En het resultaat was prachtig, wat hebben we dat mooi gedaan!
De laatste week van de vakantie hebben we ook nog leuke activiteiten gedaan! Zo hebben we frozen yoghurt ijsjes gemaakt en een zonnige fotohouder. De vakantie is voorbij gevlogen en sommige van ons hebben ook al weer zin om naar school toe te gaan!