Bij BSO Lachplaneet doen we zoveel mogelijk mee met het thema van basisschool de Aanloop. Dus ook met het thema “Gezond weer op”. De afgelopen 5 weken hebben we een aantal van onze activiteiten verwerkt met het thema.

In het kader van techniek en natuur hebben we tuinkers of een moestuintje (u weet wel van wie) geplant waarbij de kinderen lekker hun handen vies mochten  maken  en de rest van de week ook samen water konden geven en kijken of het ging groeien.

Bij de categorie drama hebben we een proefspel gedaan, daarbij moesten de kinderen hun ogen dicht doen en kregen ze stukjes fruit, kaasjes, worstjes en andere dingen te proeven. Wat was daarvan gezond en wat minder gezond?

Als spel deden we koekhappen en wat vonden we dit leuk zeg. Eerst peperkoek aan een koord rijgen en dan maar proberen te happen.

Als creatieve activiteit hebben we van suikerklontjes een iglo gemaakt. Dit was best een moeilijke uitdaging want het viel vaak om en hoe kregen we de bovenkant toch dicht!?

En als laatste (beweeg)activiteit hebben we “vies land en lekker land” gespeeld. In ons nieuwe speelplan van de komende weken komen er ook weer leuke activiteiten naar voren die passen in dit gezonde thema! Zo gaan we kijken naar dansende rozijnen, blokjes voetbal spelen, tapas maken en nog veel meer leuke dingen.

U kunt het allemaal volgen op onze facebookpagina  !