Bij Mik zijn we de afgelopen weken druk bezig geweest met thema herfst. We hebben leuke activiteiten gedaan en mooie knutsels gemaakt. We zijn druk aan de slag gegaan met allemaal verschillende soorten herfstmaterialen.

De baby’s en dreumesen hebben vooral veel verschillende soorten herfstmaterialen ontdekt. We hebben een activiteit gedaan waarbij de kinderen verschillende bakken hadden met verschillende soorten herfstmaterialen erin zoals kastanjes, bladeren en eikels. Hier mochten ze dan met een lepel in scheppen van de ene naar de andere bak en ontdekken hoe het allemaal voelde. Wat was het leuk om te zien hoe het ene kind alles ging ontdekken door het in hun mond te stoppen en het andere kind echt met de lepels aan de slag ging.

Ook de peuters zijn druk aan de slag gegaan met allerlei herfstmaterialen. Zij hadden ook verschillende soorten herfstmaterialen in een bak, maar dan met verf erbij. Ze mochten dan met de bak heen en weer schudden waardoor alle herfstmaterialen door de bak rolden en de verf helemaal verspreid werd. Wat vonden ze dat toch grappig! Ook hebben we van de peuters allemaal kleine spinnetjes gemaakt door spinnenoogjes op hun vingers te tekenen. Deze spinnetjes gingen dan allemaal over de tafel lopen terwijl er een versje opgelezen werd over mama spin en kindje spin. Wat waren we trots op al onze spinnetjes, want aan het einde van de dag hadden we het dan nog steeds over de oogjes die op onze vingers stonden.