Als we naar buiten kijken zien we alle blaadjes van de bomen vallen. Ze hebben allemaal verschillende kleuren en vormen. Hier komen wij ook achter tijdens onze herfstactiviteiten. We maken kennis met de verschillende herfstmaterialen, zoals eikels, kastanjes, takken en bladeren.

De kleinsten onder ons, maken mooie eikels met hun handen en verf. De verf kriebelt altijd wel een beetje aan onze handen, maar dat vinden wij wel erg grappig! Daarna handen poetsen en onze mooie kunstwerken bewonderen… Verder mogen wij de herfstmaterialen ontdekken door middel van een herfstbak. Hier leggen of zetten de juffen ons in en dan mogen wij kennismaken met alle materialen.

De peuters kijken door het raam naar buiten of de bomen aan het veranderen zijn. We hebben een foto gemaakt van de boom op ons plein, toen hij al zijn bladeren nog had. En straks aan het einde van het thema zal er weer een foto gemaakt worden van dezelfde boom. Zal de boom ondertussen veranderd zijn? Ook knutselen we volop met de peuters, zij maken mooie herfstbomen door met duploblokjes te stempelen met verf. Het resultaat is erg mooi!

Verder genieten wij met zijn allen van het buitenspelen, want wat vinden wij het toch leuk om door de blaadjes te rennen en verschillende soorten herfstmaterialen te verzamelen.