Op vrijdag 14 oktober gingen de kinderen van de Zeester een mooie herfstwandeling maken. Op zoek naar ingrediënten, want als afsluiting van de wandeling werd een grote pan herfstsoep gemaakt.

Bij de Zeester hebben we het al volop over de herfst. Op de grond stond een grote pan en een papier met een rijmpje over de herfst. Wat zou daar nu mee gaan gebeuren? De juf vertelde aan de kinderen dat ze graag herfstsoep wilde gaan maken. Alle kinderen wilden graag meehelpen. Op het rijmpje stonden de ingrediënten die we nodig hadden voor de soep. Deze ingrediënten waren niet op de groep aanwezig, dus moesten er nog boodschappen gedaan worden.

Samen gingen we op pad. Op naar de KIEK-IN-DE-POT! Onderweg werden er allerlei herfstmaterialen gevonden zoals takjes, bladeren, eikeltjes, bessen en nog veel meer. Tijdens de wandeling kwam er een grote grasmaaier voorbij. Dat was natuurlijk wel erg mooi en interessant.

Na de mooie en gezellige herfstwandeling gingen we terug om de soep te maken. Samen met de juf hielpen alle kinderen om alle ingrediënten in de pan te doen en … Roeren, roeren, alles door elkaar, Roeren, roeren, de soep is klaar!