Bij  BSO de Bibberhaai hangt er sinds kort een gevoelsmeter. De kinderen kunnen hier  op aangeven hoe zij zich voelen als zij naar de BSO komen.

Als de kinderen s ’ochtends tijdens de voorschoolse opvang op de groep komen pakken ze hun knijpertje en hangen die dan op. En dat doen de kinderen ook tijdens de naschools opvang. Zo weten de juffen precies hoe iemand zich voelt. Ook kunnen de kinderen precies zien hoe de juf zich vandaag voelt want die hangt er ook tussen natuurlijk. Mocht het gevoel tijdens de tijd op de BSO even veranderen lopen de kinderen naar de meter en verhangen ze hun knijpertje.

Zo weet iedereen van elkaar hoe iemand zich voelt en kunnen wij daar rekening mee houden. Als iemand zich niet oké voelt kan de juf kijken of ze daar iets aan kan doen. Het kan natuurlijk ook zijn dat iemand er niet over wil praten of even met rust gelaten wil worden en dat kan dan allemaal op de BSO. Het is ook erg fijn dat je op de gevoelsmeter kan zien dat iemand zich fantastisch voel want daar willen de kinderen ook wel eens over praten. Op deze manier kunnen wij laten zien aan elkaar hoe wij ons voelen.

De knijpers zijn nu nog een beetje “saai” maar deze mogen de kinderen allemaal nog mooi versieren de komende tijd.