De Kinderboekenweek vond plaats van 6 oktober tot en met 17 oktober. De Kinderboekenweek van dit jaar stond in het teken van ‘’Worden wat je wil’’ waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast kunnen dromen over later. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen.

Bij Mamaloe besteden we hier graag aandacht aan. Zo hebben ouders bij locatie de Aanloop hebben foto’s meegenomen van hun beroep en is er in de gang een boekenruilbak neergezet waar boeken geruild konden worden tegen andere boeken.

Bij locatie de Montessori hebben ze beroepen puzzels gemaakt met de kinderen. Bij locatie de Rode Schouw hebben de kinderen petten en helmen nagemaakt van de verschillende beroepen.  Bij de locatie de Nieuwe veste zijn er verschillende beroepen besproken en is er zelfs een echte politieauto langs geweest!

Ook bij de groep Klukkluk op de locatie Dorpsstraat werd er volop aandacht besteed aan de kinderboeken week. Zo mochten de kinderen verkleed komen als wie ze graag willen worden. Ook mochten de kinderen hun favoriete voorleesboek meenemen. Er kwamen kinderen van de buitenschoolse opvang voorlezen aan de peuters uit prentenboeken over verschillende beroepen. De peuters hebben als echte bakkers cakejes gebakken en ze hebben gedanst op het lied van Kinderen voor kinderen: ‘’Worden wat je wil’’

De kinderen hebben erg genoten van de verschillende activiteiten van de Kinderboekenweek. Maar ook de rest van het jaar wordt er bij Mamaloe veel aandacht besteed aan voorlezen.  Iedere locatie heeft hiervoor  een eigen voorlees-coördinator. Zij coacht collega’s op het belang van voorlezen, het hebben van een gezellige leeshoek en zorgt voor een goede voorraad (voor)leesboeken.