Dit jaar duurt de Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober. Natuurlijk hebben wij bij Kinderopvang Mamaloe hier ook aan mee gedaan.

Bij de peuteropvang op de Rode Schouw hebben de kinderen het digitale prentenboek “Het rode kippetje”, van Max Velthuijs gelezen. Het gaat over een kippetje dat in haar eentje moet zaaien, wieden en oogsten omdat niemand haar wil helpen, en dus ook alleen het brood opeet. Daarna mochten de kinderen zelf een boterham op papier versieren. Natuurlijk was het het allerleukste om ook zelf echt vers brood te snijden, te beleggen en op te eten! Dat was smullen! En wij deden het wel gezellig allemaal samen.

Bij de peutergroep in de Dorpsstraat hebben de kinderen gedanst op het lied Gi-Ga-Groen van Kinderen voor Kinderen en lazen ze het boek: Een verassing voor Kikker. Ook kwamen de kinderen van de BSO voorlezen aan de peuters. Samen gingen ze op zoek naar groene voorwerpen in de groep en leerden ze een versje over Groen.

Op de locatie Montessori hadden ze ervoor gekozen om het boek ‘Bij jou’ te lezen. Dat ging over een beer in de verschillende seizoenen. De kinderen stempelden met verf een beer en speelden verstoppertje met een beer. Er waren ook heel gezellig een paar oma’s boekjes komen voorlezen.

Bij de Krabbenkooi op de peutergroepen hebben de peuters giga groene cup cakes gemaakt. Voor de baby’s en dreumesen waren er grote bakken met allerlei natuurmaterialen om mee te spelen en de natuur te ontdekken.

Op de locatie Oost mochten alle kinderen in hun pyjama naar de opvang komen. Aan de allerjongsten is het boek “Kip waar ben je?” voorgelezen en aan de peuters “Boer Boris en de olifant”. Ook hebben de kinderen muziek gemaakt en is er ook hier gedanst op het lied Gi-Ga-Groen.

Bij de Aanloop is het boek “Op zoek in het bos” voorgelezen aan alle kinderen. Daarna zijn de kinderen op zoek gegaan naar de (voet) sporen van de dieren die in het boek voorkomen. En als afsluiting mochten de kinderen ook nog hun eigen voetspoor maken.