In het voorjaar van 2018 hebben wij voor de groep Ratjetoe een nieuwe zand/ watertafel aangeschaft.  De baby’s, dreumesen en peuters hebben hier al veel plezier van gehad. En hopen op nog meer speelplezier.

Baby’s en peuters zijn erg ondernemend en zijn dagelijks bezig met ontdekken. De zandwatertafel zorgt voor een goede aanvulling. De 4 verschillende bakken zijn per bak uitneembaar en kunnen gevuld worden met verschillende materialen. Zo heeft de leiding de bakken al gevuld met stro, hooi, modder en water. Met hun kleine handjes voelden zij aan de verschillende materialen. Vooral voor de baby’s / dreumesen waren dit nieuwe ontdekkingen.

Ook de peuters hebben al volop genoten van de zandwatertafel ook zij hebben in de bakken aan  verschillende materialen gevoeld. Met de hoge temperaturen van deze zomer hebben ze al vele keren met zand en water gespeeld. Het water zorgde dan naast het ontdekken en spelen voor een aangename verkoeling.

De zomer is nog niet afgelopen dus de tafel zal nog meerdere malen worden gevuld met zand en water. Maar ook bij de komende thema’s komt hij zeker nog van pas. Zo kunnen er met de herfst weer herfstmaterialen in.