Kriebel, krabbel, kriebelbeestjes!! Deze maand gaan de kinderen van de Zeester volop op onderzoek uit naar allerlei kriebelbeestjes. We gaan op onderzoek uit in de natuur!

Zo leren wij verschillende kriebelbeestjes kennen zoals de mier, de slak, het lieveheersbeestje, de vlinder, de kever en natuurlijk nog veel meer. Als wij het even niet meer weten kunnen we altijd even kijken in het grote kriebelbeestjesboek. Alle activiteiten en knutselwerkjes staan in het teken van kriebelbeestjes. Ook de groepsruimte wordt leuk aangekleed, denk aan een ontdekhoek, een kijktafel met verschillende materialen, maar ook speelgoed wat te maken heeft met het thema.

Tevens hebben we verschillende prentenboeken die we kunnen kijken en worden voorgelezen, zoals “Het luie lieveheersbeestje!”
Knutselen doen we ook met natuurlijke materialen, denk aan bijvoorbeeld gras, ook worden er verschillende motorische vaardigheden geoefend, zoals knippen, plakken en verven!

Het thema gaat daardoor echt leven en er is voor elke leeftijd wat leuks en komt er van alles aan bod.
Voor de baby’s gaat het vooral  om de zintuiglijke ontwikkeling, zoals, voelen, kijken en ruiken!

De kinderen zijn al begonnen met het kennis maken en het introduceren van het thema! Er is al veel enthousiasme. Hier gaan we lekker mee door!