Misschien ken je deze titel wel van Bob de Bouwer. Momenteel zijn we bij bso de Zeebonken bezig met het thema bouwen. De kinderen maken iglo’s van suikerklontjes en grote bouwwerken van spaghetti en marshmallows. We houden een kruiwagenrace en zingen liedjes over huizen. De kruiwagen race is erg leuk, we moeten natuurlijk wel bouwmaterialen regelen voor onze bouwprojecten. Dat doen we met menselijke kruiwagens.

 

Het bouwen van de iglo’s ging in het begin best een beetje lastig. Van poedersuiker en water maakten we cement. Dit is een heel precies werkje. Met veel uitproberen en oefenen is het gelukt! En uiteindelijk worden nu de meest prachtige iglo’s en de mooiste kunstwerken gecreëerd.

Ook het maken van de bouwwerken met spaghetti met marshmallows is een uitdaging. De spaghetti is natuurlijk heel erg breekbaar. Maar door het geconcentreerd en voorzichtig te doen, lukt het bij iedereen. Soms spelen we nog een beetje vals en gebruiken we satéstokken voor extra stevigheid, maar niet verder vertellen hoor!

We bouwen nog even door bij bouwclub, euh, BSO de Zeebonken