Bij de peuters van de kleine Zeeridder is duidelijk de lente begonnen. Met prachtige bloesemtakken en een bak vol snel groeiende kikkervisjes is de lente letterlijk zichtbaar in de klas. Van gesmolten kaarsrestjes uit de lichtjestijd maakten de peuters tijdens Maria lichtmis walnootkaarsjes, die ze brandend in het water weg lieten drijven. Zo gaven zij het licht terug aan de aarde en kunnen de dagen steeds weer een stukje langer licht worden.

Met prachtige gekleurde palmpaasstokken werd de lente intocht gevierd. Een week lang liepen er mini-optochtjes door de klas en om het gebouw naar de papa’s en mama’s.  Voorzichtig zongen zij de geleerde liedjes “palm, palm Pasen, ei koerei….”. Laten we hopen dat we volgend jaar een prachtige grote optocht kunnen lopen samen met alle papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en iedereen die graag de lente wil vieren.

“Als de maan zo rond als de zonne staat, dan pas kan het op aarde Pasen worden” vertelde het haasje aan alle dieren in het bos. Het werd zeker volle maan. In die week vierden de peuters van de kleine Zeeridder natuurlijk ook Pasen. Voor hen is Pasen het feest van de lente, van openbarstende bloemknoppen, van de natuur die niet kan wachten om tot bloei te komen na de koude, kale winter. Tijdens de wandelingen vonden de peuters prachtige narcissen en zagen hoe er al knoppen aan de bomen kwamen. In de klas werden prachtige eieren beschilderd. De eieren en de paashaas staan symbool voor de vruchtbare, ontluikende natuur.