Onlangs is er op alle locaties van Mamaloe is de inspecteur van Edux langs geweest om te bepalen of wij in aanmerking komen voor de verlenging van het keurmerk Piramide. Dus ook op locatie Oost.

Op 16 mei kwamen ze langs om te kijken hoe wij op de groepen inspelen en werken met Piramide. Hierbij  werd de themamap nagekeken, gekeken naar de aankleding en materialen die bij het interactief voorlezen horen, de kijktafel en hoe de hoeken worden ingericht op het thema.

Ook werd er gekeken hoe de pedagogisch medewerkers de Piramide activiteiten overbrachten op de kinderen en hoe zij de knutselactiviteiten aanboden. Voor de kinderen was het een dag net als alle andere dagen. Zo kwamen de vaste dagritmes aan bod, werd er gekeken welke kinderen nog aan de activiteit mee mochten doen en wie er nog mochten knutselen.

Op dit moment zijn we bezig met thema Ziek en Gezond. Hier kwam hygiëne, ziek zijn, naar de dokter of het consultatiebureau en de apotheek aan bod. De kinderen hebben tijdens dit thema genoten van de apotheek hoek, het interactief voorlezen met de pop, weegschaal, dokterspullen en van het maken van de knutsels en activiteiten gericht op het thema. Spelenderwijs hebben ze weer veel geleerd.

Op 23 mei kreeg Mamaloe de uitslag. Alle locaties hebben voor de komende 5 jaar weer het keurmerk Piramide gekregen!