Bij de groep Pipo hebben wij in week 21,22,23 het Piramide thema Mensen behandeld. Hoe zie ik eruit? Dat was de hoofdvraag in ons thema.

Tijdens het Piramide thema Mensen ik & jij hebben we gekeken naar ons zelf. Hoe zien wij eruit en wat zijn de verschillen tussen mensen? Want elk kind is uniek en wij vinden dat belangrijk om te benoemen en te laten zien.

In week 22 hebben wij een spiegel op de groep neergezet waar alle kinderen zichzelf in konden zien. Dat was erg interessant voor de kinderen. Zo ontdekken een kind zijn of haar eigen ik. Samen met de leidsters hebben we lichaamsdelen benoemd. Waar is mijn neus, mijn oren, mijn ogen en ga zo maar door. De kinderen vonden dit echt geweldig en hebben hier dan ook veel plezier aan beleefd!

Bij Kinderopvang Mamaloe hoort ook bij  elk Piramide thema een boekje. Deze lezen wij in 4 verschillende stappen voor, dat heet interactief voorlezen. Tijdens dit thema hebben wij een boekje uitgekozen waarin er kinderen afgebeeld worden die verschillende emoties tonen. Zo leren de kinderen spelenderwijs emoties kennen. Niet alleen emoties van zichzelf maar ook emoties van een ander.

Zo worden we spelend wijs….