De afgelopen weken zijn de kinderen van de zeester bezig geweest met thema kleding. De ruimte was aangekleed met verschillende kledingstukken en woordkaarten. Ook hadden de kinderen een verkleedhoek waar ze zichzelf en de poppen mooi aan konden kleden. Aan het eind van het thema hing de groep vol met mooie knutselwerkjes gemaakt door de kinderen.

 

Voor de knutselwerkjes is er gebruik gemaakt van verschillende materialen. De kinderen mochten een poppetje aankleden met verschillende kledingstukken. De kledingstukken werden daarbij benoemd en besproken samen met de kleuren. Verder mochten de kinderen een ketting rijgen waarbij er goed geoefend kon worden met de fijne motoriek. Het rijgen werd gedaan met in stukjes geknipte rietjes of harde pasta die door de kinderen geverfd was.

Het hoogtepunt van het thema was toch wel de laatste week. Daarin mochten de kinderen een modeshow lopen met verkleedkleren uit de verkleedhoek op de groep. Er was de weken ervoor al goed geoefend met het verkleden, maar nu mochten ze het op een echte catwalk aan iedereen laten zien. Paraderend liepen de kinderen heen en weer in mooie kleren en mooie geschminkte gezichtjes.

We hebben het thema mooi afgesloten en gaan snel weer aan de slag met het volgend thema!