Op vrijdag 21 mei zijn we op buitenschoolse opvang het Schouwspel begonnen met de workshop ‘natuur’.  De workshop bestaat uit 4 vrijdagmiddagen, waarbij we allemaal activiteiten zullen doen die met de natuur te maken hebben.

Tijdens de 1e les  hebben we een natuurkostuum geknutseld. Eerst werd er een leuke foto gemaakt van de kinderen en daarna mochten ze takjes en blaadjes gaan zoeken. De foto werd op een stuk hout geplakt en de kinderen mochten ze zelf versieren met de blaadjes en takjes. De natuurkostuums zijn heel leuk geworden.

Tijdens de 2e middag hebben we bloembollen geplant. Iedereen kreeg een eigen schepje en potje en ging aan de slag. We zijn nu een week verder en er komen al wat plantjes omhoog.

De 3e middag is ook al geweest en de kinderen hadden er erg veel zin in. We gingen allemaal lekkere dingen maken, zoals pizzavingers, gezonde wraps met komkommer en roomkaas, worst-kaas-komkommerstokjes en een lekkere smoothie van yoghurt met banaan, aardbei en sinaasappel Toen alles klaar was, hebben we  het lekker  buiten opgegeten.  Heerlijk was het.

Op de 4e en laatste middag gaan we een boszoektocht doen in het bos bij de Melanen. Alle kinderen krijgen een papier met verschillende zoekopdrachten die je in de natuur kunt vinden.
Wanneer de workshop klaar is, krijgt iedereen ook nog een bewijs van deelname.