De schilders zijn in de herfstvakantie geweest bij KDV Plom en hebben alle muren weer mooi geschilderd. Er is gekozen voor een mooie lichte kleur groen! De kinderen van Plom zijn dus na de herfstvakantie gestart met een nieuwe frisse kleur op de muren en met een nieuw ingedeelde ruimte en ze vinden de groep heel mooi geworden.

De leidsters hebben ook nieuwe Montessori spullen gekocht en een plek op de groep gegeven. Hiermee kunnen de kinderen hun ontwikkeling uitbreiden en leren over vormen, kleuren, groot en klein met behulp van de Montessori materialen. Er zijn allerlei materialen en spelletjes om zo de verschillende ontwikkelingsgebieden te stimuleren. Er is nu bijvoorbeeld ook een schoonmaakrek, zodat de kinderen ook kunnen helpen met vegen en schoonmaken. Allemaal ter voorbereiding voor de overstap naar de  Montessorischool!

Natuurlijk hebben de leidsters de groep ook versierd in het thema herfst. In de babyhoek hangen blaadjes, zodat de baby’s kunnen ervaren wat herfst is. Dit doen ze onder andere door te voelen aan de blaadjes. Zo wordt hun  sensitieve motoriek gestimuleerd. Alle kinderen maken bij dit thema de mooiste knutselwerkjes met bladeren en herfstkleuren, zoals bijvoorbeeld een egel. De peuters leren daarbij meteen de kleuren benoemen en voelen aan de verschillende texturen van de bladeren.

Het is een gezellige, kleurrijke boel op de groep!