Op woensdag 25 januari hebben we op de Zandtoren samen met Kiezelrijk de voorleesdagen geopend. De mussenkoning uit het carnavalsgevolg van Steenbergen kwam voor de peuters, kleuters en groep 3 het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ voorlezen.

Met alle kinderen zaten wij in de aula en luisterden we goed naar het verhaal. Toen het verhaal was afgelopen mochten de kinderen met de juffen mee naar de peutergroep, daar kregen zij wat drinken en een koekje. Toen was het tijd voor een leuke activiteit. We mochten modder maken net als Maximiliaan in het boek! Wat vonden de kinderen het leuk om te viezeriken.

Ook hadden de juffen een kleurplaat van Maximiliaan die de kinderen mochten kleuren en wat zijn ze mooi geworden. Terwijl de kinderen al deze leuke activiteiten mochten doen kregen de ouders een lekker kopje koffie of thee en kregen zij een voorlichting over interactief voorlezen en leestips van onze leesconsulent Judith. Dit was super interessant. Na afloop was er nog de mogelijkheid voor de ouders om samen met hun kind boeken te kopen bij het kraam van boekhandel Quist. Kortom een super geslaagde middag!

Ook op de andere locaties van kinderopvang Mamaloe zijn de voorleesdagen in volle gang. De groepen besteden aandacht aan het boek van ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Iedere locatie heeft hierbij activiteiten georganiseerd en meegedaan aan het voorlees ontbijt als start van de nationale voorleesdagen.