Op alle locaties van kinderopvang Mamaloe  is de lente losgebarsten. Ook bij de groep Pipo zijn wij begonnen met het thema Lente.

Tijdens het thema Lente maken wij met de kinderen een leuk knutselwerkje. Omdat Pipo een groep is waar voornamelijk baby’s en dreumesen spelen worden de knutselwerkjes bij Pipo in stappen gemaakt en hoeft het niet in 1 keer klaar te zijn. Hierdoor kunnen de kinderen zich beter concentreren op de losse stappen van het knutselwerkje. Het proces en genieten van het knutselen is veel belangrijker dan het eindresultaat!

De eerste week van het thema hebben we de kinderen plaatjes, foto’s, filmpjes en knuffels laten zien van een schaap. Daarna hebben we met wol de zintuigelijke ontwikkeling van de kinderen gestimuleerd. De kinderen mochten voelen aan de wol en er uitgebreid mee spelen om het materiaal te ontdekken. Daarna mochten ze het opplakken op een kleurplaat van een schaap.

De tweede week hebben de kinderen met groene verf op hun handjes en vingers gras gemaakt op dezelfde kleurplaat. Ze herkennen zo het kunstwerkje van de vorige keer en het stimuleert de fijne motoriek van de kinderen.

Nu de kunstwerkjes van de kinderen klaar zijn hangen ze op in de groep zodat de kinderen vol trots kunnen kijken naar hun eigen werkjes.
Verder staat dit thema volop in het teken van buiten spelen, plantjes en bloemetjes ontdekken en wandelingetjes maken!