In de laatste week van de zomervakantie is er hard gewerkt door Bianca en Nicole om peutergroep de Kleine Zeeridder in te richten voor veel speel- , leer- en ontdekplezier!

De kinderen van de peutergroep, gebaseerd op de uitgangspunten van de antroposofische pedagogiek,  starten maandag het nieuwe schooljaar gezamenlijk met de kinderen van vrijeschool de Zeeridder . Daarna zullen de eerste peuters gaan spelen in hun eigen ruimte , die voorlopig nog gevestigd is in basisschool de Krabbenkooi aan de Coehoornstraat.

De antroposofische pedagogiek kent een aantal bijzondere aspecten. Centraal staan hierin: ritme, het mee bewegen met de seizoenen en jaarfeesten, de nabootsing en gewoontevorming, de ontwikkeling en eigenheid van het kind, de zintuigontwikkeling en respect voor de omgeving en de materialen. Deze aspecten zorgen ervoor dat ieder kind houvast krijgt, dat de omgeving waarin ze komen vertrouwd aanvoelt, zodat ze vanuit de innerlijke rust tot vrij spel kunnen komen.

Peutergroep de Kleine Zeeridder is geopend op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend.

Wilt u meer informatie dan kunt u   een rondleiding aanvragen of  u kunt uw kind direct inschrijven. (vrijblijvend en gratis)