Een vrolijk geroezemoes klinkt donderdagochtend de 13e april op het speelplein van de kleuters van De Nieuwe Veste en peuters van Mamaloe: Vandaag wordt het sponsorbord onthuld!

Directrice van de basisschool Toos van den Berg legt aan de kinderen uit dat ze zo’n mooi speelplein hebben gekregen, mede dankzij goedwillende sponsoren uit Steenbergen en omgeving. De kinderen luisteren ongeduldig, want ze willen allemaal snel het sponsorbord onthullen en daarna hun laars vullen met zand en een kleurrijk viooltje.

Tussen de ouders, die ook bij deze feestelijke aangelegenheid zijn, staan Martin Achterberg, Ed Hobo en Angelique Otto. De drie Steenbergse ondernemers willen graag getuige zijn van het resultaat van hun sponsoring. De reden dat zij dit project een warm hart toedragen is voor deze sponsors hetzelfde: op deze manier kunnen kinderen leren hoe hun groenten en fruit groeien, ze kunnen voelen, ruiken en proeven van dichtbij. Zo komen kinderen weer dichterbij de natuur en zijn ze lekker buiten bezig. Daarbij willen ze stuk voor stuk graag bijdragen om Steenbergen weer een stukje mooier en beter te maken.

Petra Ferket van Mamaloe doet daar nog een schepje bovenop: naast dat kinderen weer leren waar hun gr