Vrijdag 10 november mochten de kinderen van kindcentrum de Zeeridder, in het donker, meelopen met de lampionnenoptocht. Ook wij deden mee met onze peuters. Zo konden we samen met de school het jaarfeest Sint Maarten vieren.

De peuters mochten hun papa’s, mama’s, broertjes en zusjes meenemen! Het was erg spannend om ’s avonds naar school te mogen, maar wat vonden ze het leuk! We hebben met de kinderen een mooie lampion gemaakt in de weken voor Sint Maarten. Eerst mochten ze met nat-op-nat een blad beschilderen, daarna sterren en manen uit prikken. Iedereen heeft heel erg hun best gedaan. Verder hebben we de kinderen voorbereid op het feest door liedjes te oefenen  en passende prentenboeken voor te lezen.

Dit jaar was de route van de tocht in de wijk rond school. Er stonden veel mensen langs de kant te kijken, wat gezellig! Wat schenen de lampionnen mooi en wat hebben de kinderen mooi gezongen. Weer binnen hebben we samen met de peuters en iedereen die ze mee hadden gebracht chocomelk en thee gedronken en zelfgemaakte pompoen cake gegeten. Samen hebben de kinderen ook nog even heerlijk gespeeld.

Ook bij de BSO is er aandacht besteed aan Sint Maarten. De kinderen maakten onder andere een prachtige pasteltekening over Sint Maarten op zijn paard, waar zij vervolgens ook nog  een puzzel van hebben gemaakt!