Ruim drie maanden geleden zijn wij met peutergroep de kleine Zeeridder verhuisd naar onze nieuwe locatie bij de vrije school de Zeeridder. Wij hebben het hier super naar onze zin! We hebben onze groep al heel leuk aangekleed met allerlei verschillende hoekjes om in te spelen. Ook hangen er prachtige kunstwerken op die onze kleine Zeeridders zelf gemaakt hebben.

Wat speciaal is aan onze peutergroep is dat wij werken vanuit de ideeën van Rudolf Steiner, de grondlegger van de antroposofie en van de Vrije Scholen. Belangrijk in onze pedagogische visie is dat we een leefruimte willen scheppen waarin ieder kind gezien kan worden en dat wij er voor hen zijn met aandacht en bewustzijn voor ieder uniek kind.

Bij de kleine Zeeridder vieren wij samen de jaarfeesten. Deze feesten laten kinderen het ritme in het jaar meebeleven en zijn daarom nauw verbonden met het ritme van de natuur. Daarom gaan wij zo veel mogelijk naar buiten en is elke kleine verandering van seizoen zichtbaar zowel buiten, als bij ons binnen op onze seizoenstafel.

Het is ook erg fijn dat we nu met de school samen de jaarfeesten kunnen vieren en dat de kinderen daardoor al regelmatig kennis kunnen maken met de juffen die op de Zeeridder werken. Dit maakt voor de kinderen de overgang naar de basisschool een stuk fijner!

Duurzaamheid vinden wij bij de kleine Zeeridder erg belangrijk. We zorgen samen voor onze omgeving en hebben respect voor mens, dier en natuur. Naast onze keuze voor gezonde voeding zorgen we samen met de kinderen voor plantjes, gaan we samen naar de winkel, bezoeken we soms het bos, de pluktuin, bakken we broodjes en maken we samen soep. We willen de kinderen laten beleven waar voedsel vandaan komt en hoe wij hier samen van kunnen genieten.

In de toekomst willen we ook graag een bso openen voor de Zeeridder.  We zijn al druk bezig om een naam te verzinnen, alle hulp is daarbij natuurlijk welkom! Daarom hebben we een prijsvraag bedacht. Degene die de naam verzint die we uiteindelijk kiezen krijgt een verrassing van ons! Je kunt de naam indienen via tot de zomervakantie!  We zijn benieuwd naar jullie ideeën!!