De zomervakantie is begonnen en bij de Zeester zijn we de eerste 3 weken druk bezig met het thema eten en drinken. Tijdens dit thema staat het ontdekken van verschillende soorten fruit centraal.

 

We kijken, proeven, ruiken en voelen aan verschillende soorten fruit. Welke smaken proeven we? En hoe voelt het fruit aan? Om toch een beetje in de zomersfeer te blijven, is de themahoek omgetoverd tot een smoothie bar, waarin de kinderen hun eigen smoothie kunnen mixen met de blender.
Maar natuurlijk maken we samen met de kinderen ook echte smoothies waarvan de ze heerlijk kunnen proeven. De kinderen ontdekken verschillend fruit, zoals ananas, mango, aardbeien en nog veel meer. We snijden samen het fruit in kleine stukjes en kijken goed hoe al het fruit samen gemixt wordt in de blender. Maar het proeven is natuurlijk het leukste!

Ook lezen we het boekje over Rupsje Nooitgenoeg. Hierbij lezen we over het rupsje wat maar blijft eten. Wanneer hij helemaal vol zit, bouwt hij een huisje en wanneer het tijd is kruipt hij eruit en is hij een prachtige vlinder geworden. Onze knutsel sluit hier ook mooi bij aan. We hebben zelf het rupsje na geknutseld wanneer hij een appel eet, en hebben ook ons eigen limonadeglas geknutseld.

De kinderen zijn super enthousiast en we genieten nog even van het thema de komende week!