In de groepen Klukkluk en Pipo werd er dit jaar ook weer volop aandacht besteed aan de Nationale voorleesdagen. Het doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen.

Bij kinderopvang Mamaloe wordt er veel aandacht besteed aan het stimuleren van de taalontwikkeling en daar hoort voorlezen natuurlijk ook bij.
In de week van 18 januari hebben we er dit jaar voor gekozen om niet één dag een voorleesontbijt te organiseren, maar een hele week. Elke dag werd het prentenboek: ‘’Coco kan het!” ( van illustrator en kinderboekenschrijfster Loes Riphagen) voorgelezen aan de oudste peuters. Met de dreumesen en jongste peuters werd het prentenboek:” Op weg” ( geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers) voorgelezen, die ook in de prentenboek top 10 is verkozen.

Na het voorlezen, kregen de kinderen een lekker ontbijtje en werd er iedere dag een activiteit georganiseerd die te maken had met de prentenboeken. Zo werd er een Coco vogel geknutseld, het liedje over Coco werd aangeleerd en er werd een kleurplaat gekleurd.
Omdat voorlezen heel belangrijk is, hebben we geprobeerd zoveel mogelijk kinderen en ouders te bereiken, ondanks de Lock down, om in aangepaste vorm toch deel te kunnen nemen aan deze voorleesweek. De ouders waarvan de kinderen thuis zaten, kregen een bericht met verschillende ideeën om thuis te ondernemen met de kinderen.