Ook bij de Proeftuin was er eind januari een voorleesontbijt georganiseerd. Het voorleesontbijt is een onderdeel van de Nationale Voorleesdagen. Er word tijdens de Nationale Voorleesdagen een top tien aan boeken uitgekozen waaruit wij zelf een boek mogen uitkiezen.

Wij hebben het boek ‘De bijzondere beer’ gekozen. Het boek gaat over een knuffelbeer die in de fabriek eventjes scheef zat, waardoor hij een bijzondere beer is geworden. Hij werd weg gegooid omdat hij niet goed was, hij had geen armen. Iedereen dacht dat niemand de beer wilde hebben, maar de beer wist zeker dat hij wel iemands knuffel zou kunnen worden. Toen mocht Beer voor een tijdje in een speelgoed winkel wonen. Noor kwam binnen en zij wilde Beer wel heel graag als knuffel hebben. Uiteindelijk is Beer, gewoon een doodgewone Beer.

Kinderen leren uit dit boek dat ze mogen zijn wie ze willen zijn en dat het niet uit maakt als je iets anders hebt dan een ander kind. Iedereen is goed zoals hij of zij is en iedereen is anders en uniek.

Na het lezen van het boek was het tijd om te ontbijten! Een eierkoek, krentenbol of een stukje suikerbrood. Dat vonden de kinderen heerlijk.

We hebben ook nog een leuk activiteit gekoppeld aan het boek. De kinderen hebben hun eigen beer beplakt. En zo hebben ze hun eigen unieke beer gecreëerd.