Bij de groep Pipo zijn wij afgelopen weken bezig geweest met het thema Eten en Drinken.   Bij kinderopvang Mamaloe werken wij met de methode Piramide.

Piramide geeft ons richtlijnen om de ontwikkeling van de kinderen op vele gebieden te stimuleren. Tijdens het thema eten en drinken hebben wij de nadruk gelegd op de zintuigelijke ontwikkeling.   Tijdens dit thema  lazen we boekjes over eten. knutselden we over eten en lieten we de kinderen kennismaken met verschillende  structuren. Daarvoor hebben we met de kinderen  een keer tomatensoep, appelmoes, mango, aardbeienyoghurt en speciale chipjes  van mais gegeten. Hierdoor leren ze verschillende smaken en begrippen  kennen, zoals zout, zoet, zuur, maar ook hard en zacht.  Ook de huishoek is in deze weken aangepast. Er stonden allemaal spullen in die je nodig hebt om lekker te koken en de kinderen  konden zich ook verkleden als echte koks!

De kinderen bij Pipo hebben deze weken weer  heel veel geleerd en ze vonden het natuurlijk helemaal niet erg om al die lekkere dingen te proeven!  Dat zie je wel op de foto’s…..