In de kinderopvang werken is nooit saai. Maar deze week passeerden er wel heel veel bijzondere momenten.  Allemaal zo aan het einde van 2017, nieuwe ontwikkelingen voor 2018!

 

De week begon met een feestelijke taart omdat deze week het nieuwe kindplanningsprogramma Kidsvision helemaal in gebruik is genomen. Hiermee sluit onze administratieve processen weer helemaal aan op de technieken van deze tijd.   Aanvullend daarop zijn woensdagochtend een deel van onze medewerkers geschoold in het gebruiken van de oudercommunicatie-app  van Konnect.  Zij kunnen nu aan de slag met het vullen van de app met foto’s en belangrijke gegevens van de kinderen, zodat in januari ook de ouders toegang kunnen gaan krijgen tot de ouder-app van Konnect.

En donderdagavond  werd tijdens een feestelijke bijeenkomst het overdrachtsdocument ondertekend, waarmee de overname van de peuterspeelzalen in de ABBO scholen een feit is geworden.  Het personeel van de peuterspeelzalen De Kreukeltjes, Ons Marieke, het Kwetternest, Koekeloere en De Nieuwe Veste komen daardoor vanaf 1 januari 2018 ook in dienst bij kinderopvang Mamaloe.

De komende periode zullen we gebruiken om te onderzoeken hoe we de verschillende opvanggroepen: kdv 0-4 jaar en peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) 2-4 jaar, in de toekomst met elkaar kunnen gaan combineren om zowel voor baby’s als voor peuters de best mogelijk opvang te kunnen bieden.

We heten onze nieuwe collega’s in ieder geval van harte welkom!