In juni hebben enkele kinderen van BSO Sapperdeflap de workshop mozaïeken gevolgd. In de eerste les hebben de kinderen eerst gekeken naar wat mozaïeken eigenlijk is. Samen hebben we ons er over verbaasd hoe lang geleden er al mensen mozaïek maakten en wat voor mooie dingen de mensen met mozaïeken allemaal hebben kunnen maken.

De kinderen mochten daarna beginnen om op ruitjespapier de vakjes in te kleuren om zo een mooi mozaïek te creëren op papier. In de tweede les van de workshop hebben de kinderen eerst allerlei kleuren papier in stukjes gescheurd. Erna mochten ze deze stukjes op papier plakken om hier mee een mozaïek te creëren. De kinderen hebben echt prachtige kunstwerken ervan gemaakt. Het is ook vooral fantastisch om te zien wat een gave en verschillende mozaïeken de kinderen hebben gemaakt, dit terwijl ze allemaal dezelfde opdracht hebben gekregen.

In de derde les van de workshop hebben de kinderen met vierkante stukjes gekleurd papier een mozaïek gemaakt.  En in de vierde en laatste les van de workshop gingen ze aan de slag met echte steentjes die ze hebben geplakt op een fotolijst. Natuurlijk moest daar ook een mooie fotot van jezelf in.

Het was een leerzame en leuke workshop!