De zomervakantie is nog maar net voorbij en zoals de meeste weten was het thema: ‘Holland’. Maar wij Zeebonken zitten nog helemaal in de Hollandse sferen. Op dinsdag 5 september hielden wij een spelletjesmiddag. En jawel; Hollandse spelletjes. We gingen de hoepeldans doen, blik gooien en spijkerpoepen. En de Zeebonken? Die konden er wat van!

Toen wij na school bij de Zeebonken aan het eten en het drinken waren, vertelde Ingrid ons wat we gingen doen. Gelijk al waren wij erg enthousiast want spelletjesmiddag hebben we niet elke dag! Toen wij klaar waren met eten en drinken, en alles opgeruimd was gingen wij rustig met Ingrid en Chelsea mee naar de gymzaal.

We hadden besloten om eerst de hoepeldans te doen, daarna blikgooien en als laatste spijkerpoepen. De hoepeldans was wel erg spannend! Soms stonden er 2 kinderen in dezelfde hoepel en moest de jury goed kijken wie er eerder in stond. Gelukkig hadden we een winnaar. Bij het blikgooien mocht iedereen om de beurt gooien. Alle kinderen gooiden de blikken om, wat zijn wij hier goed in!

Ten slotte gingen we spijkerpoepen. Dat was wel het moeilijkste want je kon niet zien of de spijker boven de fles hing. Gelukkig kregen we hulp van elkaar en lukte het ons allemaal! Na alle spelletjes waren we wel een beetje moe, maar gelukkig was het een geslaagde spelletjesmiddag!