Joepie! De Sint en zijn Pieten zijn weer in het land en dat is te zien bij de Kreukeltjes. Al sinds 8 november bereiden wij ons op voor op de komt van de Sint en de Pieten.

We volgen Studio Pepernoot en hebben contact met de Pieten dankzij de buizenpost die rechtstreeks in verbinding staat met de P.I.T. (Pieten Informatie Toren)
Samen tellen we de nachtjes af die we nog moeten slapen tot een heerlijk Sinterklaasfeest. Op onze prachtige aftelkalender mogen we iedere dag een sticker plakken, zo kunnen we goed zien hoe lang het nog duurt. In de klas is de stoomboot aangekomen, hier worden we echte Pieten.

Er is ook een mini stoomboot en met de verschillende handpoppen kunnen we zo ons eigen verhaal naspelen. Met lege dozen en inpakpapier oefenen we ook het inpakken, mochten ze onze hulp hier voor nodig hebben dan zijn wij er klaar voor. De Pieten hebben ook dit jaar weer onze hulp nodig. We hebben allemaal een mooie vlag gekregen om thuis op te hangen zodat de Sint goed kan zien waar alle kinderen wonen. En samen met de kinderen van de Krabbenkooi hebben we 1 van de winkels in de buurt prachtig versierd met allemaal zelf gemaakte vlaggetjes. We zijn benieuwd waar ze volgende week onze hulp weer voor nodig hebben. Wat het ook is, wij gaan de uitdaging aan!