Vorige week woensdag hebben de kinderen een aquarium gekocht voor het zakgeldproject. Na veel wikken en wegen kwam er dan toch uit dat onze kinderen op Sapperdeflap dan toch dieren wilden op de BSO. We zijn maandag, de eerste dag van de schoolvakantie, in de bus gestapt en zijn naar Intratuin gereden waar we natuurlijk hebben rondgekeken bij alle mooie vissen.

Wist je dat er daar zelfs een echte rog rondzwemt? Wij waren er in ieder geval van onder de indruk! Alle vier de kinderen die erbij waren hebben een mooie vis (allemaal vrouwtjes) uit mogen zoeken en deze hebben ze een naam gegeven, Nemo, Bloempje, Tim en Spongebob. En het is niet te geloven! Maandag hadden we visjes gehaald en dinsdag waren we getuigen van de geboorte van 6 babyvisjes!

Dinsdagmiddag zagen we het gebeuren, er kwamen babyvisjes uit de buik van Tim. Dit was toch wel zo bijzonder dat we dit moesten vieren! Helaas hadden we geen beschuit maar dat hebben we opgelost door crackers te nemen. We hebben crackers met muisjes gesmeerd en rondgedeeld.
Ook weten we nu hoe kleine visjes gemaakt worden. Een van de kinderen had namelijk gezien dat Tim erg veel had gegeten. Tja en dan kan het zomaar gebeuren dat er babyvisjes komen.

Buiten het vissen wonder zijn we natuurlijk ook van start gegaan met ons zomerprogramma van Cactus tot Cobra. We hebben een woestijn gemaakt, kamelen geknutseld, ramen mooi beschilderd, leuke spelletjes gedaan zoals zandwormen race en kookactiviteiten zoals een vitamine dino maken, appelmuizen bakken en fruitslangen maken.
De eerste week van de zomervakantie is voorbij gevlogen en we kijken met plezier uit naar de komende weken!